Leesmarathons

Wat?

Een leesmarathon is een evenement van de MS-Liga Vlaanderen met een driedubbel doel:

  1. Multiple sclerose leren kennen: enerzijds met een theoretische uitleg, anderzijds met een getuigenis van een persoon met MS
  2. fondsenwerving
  3. leesbevordering

Voor wie?

Momenteel richten wij ons naar het lager onderwijs en naar de eerste graad van het secundair onderwijs.
Het is een uniek gegeven: groepsgevoel (de kinderen werken allemaal aan hetzelfde project), leesbevordering, sociale waarde (vooral de getuigenis is hier belangrijk).

Help mee!

We hebben ondervonden dat we via via moeten werken om in een school binnen te geraken. Als een ouder met MS de directie van zijn schoolgaande kind over de leesmarathon vertelt, zal de interesse veel vlugger en intenser zijn dan wanneer iemand onbekend telefonisch een afspraak probeert te maken…

Wil je reclame maken? Alle documenten zijn beschikbaar via secretariaat@ms-vlaanderen.be of 011 80 89 80.

Heb je reclame gemaakt en wil de directie een aanspreekpunt? Er zijn 4 mensen die momenteel de leesmarathons organiseren in de verschillende provincies: Lieve Brems (Vlaams-Brabant), Mia Bode (West-Vlaanderen), Anneke De Blende (Oost-Vlaanderen) en Martine Croes en Christel Janssen  (Limburg). Hun gegevens zijn verkrijgbaar via secretariaat@ms-vlaanderen.be of 011 80 89 80.

Wil je meewerken? Graag een seintje op secretariaat@ms-vlaanderen.be of 011 80 89 80.

Lees hier de getuigenis van een begeleider bij de leesmarathons.

Peter

Enkele jaren geleden had jeugdschrijver Wally De Doncker niet veel overtuiging nodig om het peterschap over de leesmarathons te aanvaarden. Wally De Doncker schrijft voor jongeren, maar zijn verhalen zijn zo doorleefd dat enkele van zijn boeken ook op de afdeling voor volwassenen terug te vinden zijn. Lees hier een interview met hem dat in de MS-Link verschenen is.

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.