Recent gediagnosticeerden

MS, wat nu?

Heb je nog niet zo lang geleden gehoord dat je multiple sclerose (MS) hebt? Dan weet je waarschijnlijk weinig van de ziekte of ken je alleen het beeld van een gehandicapte persoon met MS in een rolstoel. Dit kan je bang en onzeker maken voor de toekomst. Misschien ben je ook wel opgelucht dat de klachten waar je al lang mee rondliep, nu eindelijk een naam hebben.

Dit onderdeel op de website is ontwikkeld om je te leren omgaan met de diagnose MS en je te voorzien van actuele, juiste en reële informatie. We proberen antwoord te geven op veel van je eerste vragen en zorgen en we helpen je om deze ingrijpende gebeurtenis in je leven het hoofd te bieden.
De verschillende onderdelen behandelen ieder een aspect van het leven met MS: 

Deel 1: Wat is multiple sclerose?

Deel 2: Omgaan met je ziekte

Deel 3: Vertellen dat je MS hebt

Deel 4: Klachten en behandelmogelijkheden

Deel 5: Ziekteremmende behandelingen

Deel 6: De band met je arts

Deel 7: De ongenode gast in huis

Deel 8: Werk en inkomen

Deel 9: MS en je relatie

Deel 10: MS en ouderschap

Heb je nog vragen? Op onze website kan je nog veel meer informatie vinden over MS. Bovendien biedt de site de mogelijkheid om met andere mensen met MS in contact te komen via het forum op facebook, blog ... Kijk voor deze mogelijkheden in de rubriek ‘Lotgenoten’.

Ook kan je je vraag stellen via het contactformulier dat je kan vinden bij 'Contact'. Je kan natuurlijk ook steeds contact opnemen met het secretariaat of met een van onze sociale diensten. De contactgegevens kan je vinden onder 'MS-Liga'.

De MS-Liga heeft ook 3 folders laten maken speciaal voor mensen met een recente diagnose. Deze kan u downloaden in de rubriek 'Publicaties/informatie'.
U kan deze folders uiteraard ook aanvragen via het secretariaat.

De MS-Liga wenst je veel sterkte met het verwerken van de diagnose en hoopt dat dit onderdeel op de website daar een bijdrage aan kan leveren.

Reacties op deze nieuwe rubriek zijn meer dan welkom! Stuur je reactie naar webmaster@ms-vlaanderen.be of vul het contactformulier in dat je bovenaan vindt onder 'Contact'. 

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.