Aug-Sept '13 Nele Reygaerts

Naam: Nele Reygaerts
Leeftijd: 32
Type MS: Relapsing-Remitting
Jaar diagnose: 2004

 

Het is raar hoe je leven kan veranderen in een paar minuten. 

Na een werkdag ging ik langs bij mijn oogarts om de uitslag te horen van verschillende onderzoeken. Deze waren gedaan nadat ik een zwarte vlek zag in door mijn linkeroog.
Mijn oogarts dacht dat het MS was. Daar zat ik dan aan grond genageld, niet wetende welke toekomst mij te wachten stond. Een nicht van mij had ook al jaren MS, was getrouwd en had kindjes, dus ik stelde mezelf gerust dat alles wel goed zou komen.

Nadien ging ik op consultatie bij prof. De Bruyne in het UZ Gent. Na verschillende testen was de diagnose definitief: ik had MS. De eerste maanden waren onzeker, maar na een tijdje ging alles weer zijn gewone gang. Alleen de wekelijkse inspuitingen herinnerde mij eraan dat ik MS heb. 
Die inspuitingen blijven voor mij wel een pijnpunt. Ik ben al 2 x gestopt ben doordat ik zwanger was, en het was moeilijk voor mij om nadien terug te beginnen met de medicatie. Terug iedere week weer een nacht en een kleine dag een grieperig gevoel. Maar het moeilijkste is het besef dat je effectief MS hebt, en  niet weet wat de toekomst brengt.
Tot op de dag van vandaag heb ik geen opflakkeringen meer gehad. Mijn letsels, te zien op de scans, blijven ook bijna volledig onveranderd. 

Ondertussen heb ik al 2 kindjes, Paulien is geboren op 10-03-2009 en Emiel op 28-08-2010.
Ik rijd nog altijd paard en ik kan nog steeds mijn werk met passie uitoefenen. Ik werk in een hondenkapsalon, en neem met mijn honden ik deel aan wedstrijden. Zo heb ik vorig jaar en dit jaar als verschillende prijzen in de wacht gesleept. Ook in het najaar staan er weer verschillende internationale wedstrijden op het programma.
Met vrienden een stapje in de wereld zetten, is ook iets waar ik veel energie uit haal. Ik voel wel dat mijn lichaam niet zo snel recupereert. Ik kan periodes heel veel energie hebben en dan ben ik niet te stoppen. Maar dan komt er een periode dat ik terugval en moet ik toegeven aan mijn lichaam.
Door zo actief en ondernemend te leven kan ik mij in de slechte periodes beter op trekken aan de goeie en leuke vooruitzichten in het leven.

Begin vorig jaar ben ik beginnen lopen, maar vorige winter ben ik in een winterslaapje beland. Maar sinds dit voorjaar ben ik weer beginnen lopen. Een paar keer in de week sta ik om 6 u. ‘s ochtends op en heb dan een uurtje tijd om te sporten. Als ik terug ben staan de kindjes op en begin ik aan mijn dag.
Dat uurtje is ‘MIJN’ moment, het is de periode waar ik alles op een rijtje zet of juist alles weg loop!

Toen ik op Studio Brussel een oproep hoorde om deel te nemen aan de ‘100m of your life’, dacht ik: “dit is iets voor mij”. Mijn collega’s stimuleerde mij en ik schreef me in. Op een ochtend kreeg ik een telefoontje of ik het zag zitten om deel te nemen.

Ik heb deze uitdaging met 2 handen aangenomen. Het is een bewijs voor mezelf, maar ook voor de buiten wereld, dat je een doel in ogen moet houden. Dan kan je daar naar toe werken, en wordt je er alleen maar sterker van.
Ook al hebben ze MS bij mij vastgesteld, ik wil MS mijn leven niet laten bepalen. Het is iets waar ik rekening mee moet houden, maar wat mijn toekomstplannen niet in de weg mag staan.

Ik weet dat ik van geluk mag spreken, dat ik nog zo goed ben. Daarom vind ik dat het mijn plicht is om MS in de schijnwerpers te zetten. Om mensen hoop te geven en niet de  moed te verliezen.

 

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.