25 mei

Geschreven in de categorie Danny & Brigitta - 1000 km Compostela voor MS

Vrijdag 25 mei. We zijn gisteren aangekomen in Santiago de Compostela. Tweeënveertig dagen nadat Philiep en Els me uitwuifden in Sevilla, twintig dagen nadat Brigitta me vergezelde in Zamora, duizend kilometer verder.. Alles uitgevoerd volgens plan... of toch niet?

Je kan de weg inplannen, je kan niet de ontmoetingen inplannen, noch je gemoedsgesteltenis, noch de impact die eenzaamheid op je heeft, noch of en hoe je je gaat hechten aan pelgrim-lotgenoten, noch hoe het landschap en weer je denken beinvloedt, noch hoe je reageert op de komst van je geliefde na drie weken je eigen pelgrimswereld opgebouwd te hebben, noch hoe je gehecht raakt aan de steun van de velen thuis, noch de moed die sommigen putten uit onze tocht, noch welke rol MS in de hele onderneming speelt, noch hoe je Godsbeeld verder uitgediept of veranderd wordt, noch hoe vriendschapsbanden hechter worden, noch...

Er zijn veel onbekende factoren die een pelgrimstocht tot een uiterst waardevolle uitdaging maken, veel meer dan alleen misschien het aftasten van de grens van je fysische mogelijkheden. Het is reeds door velen gezegd en herhaald, het einde van de tocht is slechts een begin van een volgende faze in je leven. Je leert ontegensprekelijk een aantal zaken die zullen maken dat je nieuwe, dagdagelijkse grote en kleine uitdagingen beter aankan. Je hoopt dat vrienden misschien ook iets meedragen van ons verhaal. En je hoopt op een vervolg...

Jullie, vrienden en familie die via deze blog met ons meeliepen, hebben ons verrast, zowel wat jullie aantal betreft als de intensiteit van jullie reacties. Zij waren een constante bron van motivatie om verder te doen, niet alleen wat het verdergaan op de Weg betreft, maar des te meer om te blijven berichten over onze ervaringen. Heel erg bedankt daarvoor!

Ik voeg wat fotomateriaal bij van de aankomst, op 24 mei. We werden opgewacht door onze dochters en hun vrienden, Ellen & Gillis, Emily & Maarten, had ik ook niet ingepland... Aankomen is sowieso een emotioneel gebeuren, dit warm welkom hielp niet echt om dit te temperen. Het deed de teleurstelling van het einde bereikt te hebben volledig teniet! Merci, mannen!

Wij zijn heel dankbaar dat we dit mochten doen.

Danny

 

Danny aan de finish

 

Danny's familie aan de finish

Geschreven door Danny Van Gucht - 16 reacties

Reacties

Morjaen  Rita en Jacques

Door Morjaen Rita en Jacques 21/10/18 (6 jaren geleden)

Danny, Brigitte,
Fantastisch, geweldig, proficiat!!!
Wat een mooie eindfoto's met het ganse gezin.
Tot zeer binnenkort.
Jacques en Rita

Magda Van Puyvelde

Door Magda Van Puyvelde 21/10/18 (6 jaren geleden)

Deze dubbele prestatie is een unieke belevenis, niet alleen voor jullie zelf en je familie, maar ook zeker voor de vrienden.
We hebben door jullie blog kunnen meeleven, ook meegenieten van jullie ervaring, en bewonderen van hieruit jullie sterke wil en doorzettingsvermogen.
Beste Danny en Brigitta, jullie voorbeeld zal ons mee aanzetten, om op soms al eens moeilijke momenten, aan jullie te denken en te weten dat dankzij anderen op onze weg, wij onze eigen weg of camino kunnen en moeten gaan. Het ga jullie verder goed. We zullen mekaar nu blijven volgen ieder op zijn eigen camino.
Kusjes en proficiat,
Magda

Arnold en Lieve

Door Arnold en Lieve 21/10/18 (6 jaren geleden)

PROFICIAT ! ! ! aan Danny en Brigitta bij het behalen van de eindmeet in Santiago de Compostela. We hebben hier enorm van jullie verslagen op de blog genoten en keken er steeds naar uit om een nieuw fragment van de Camino te kunnen lezen.
Jullie hebben écht talent om zulke dingen op een boeiende manier te verwoorden.

Vriendelijke groet,

Arnold & Lieve

Monique en guy

Door Monique en guy 21/10/18 (6 jaren geleden)

Hiep hiep hoera! De gouden medaille is binnen! Bedankt dat we jullie ervaringen met veel plezier hebben mogen delen. Tot binnenkort. Veel liefs van twee vurige supporters!

Bea

Door Bea 21/10/18 (6 jaren geleden)

Danny en Brigitta: jullie hebben het gehaald!
Onze groep Spaans heeft het elke dinsdagavond over jullie gehad, jullie verhaal heeft ook ons geraakt en hechter gemaakt, dat is zó mooi! Dank daarvoor en..
Tot binnenkort!!!

Riet

Door Riet 21/10/18 (6 jaren geleden)

fantastisch!!!! nen warme proficiat knuffel, tot binnenkort eens en heel erg bedankt voor de mooie verhalen en de laatste twee mooie foto's op de blog!

Paul en Simonne Valaert

Door Paul en Simonne Valaert 21/10/18 (6 jaren geleden)

Beste Danny en Brigitte, wat een belevenis!
De wereld gaat er voor jullie een beetje anders uitzien, toch? Al die fijne ontmoetingen, het gevecht met jezelf om toch door te zetten, de innerlijke verrijking. En dan nu de apothéose, jullie hebben het gehaald!!! Dikke, dikke proficiat.

sylvie

Door sylvie 21/10/18 (6 jaren geleden)

Gewoon fantastisch!!

Kom nu maar vlug naar huis :-)

x

michele

Door michele 21/10/18 (6 jaren geleden)

Danny

Het is klaar maar de Camino gaat verder met Brigitta. Je reis heeft mij zo diep geraakt. Wat een rijdom heb jij nu toch.
Ik ben heel heel blij voor jullie en vol respect en bewonderingen voor jullie Camino en speciaal voor jou Danny.
Dank je wel Danny voor deze les.
Veel liefs,
Michèle

lieveke

Door lieveke 21/10/18 (6 jaren geleden)

Heel dikke Proficiat !! Jullie hebben het in schoonheid afgerond. Nu volop nagenieten van jullie unieke ervaring vol mooie ontmoetingen,leven in natuur.....
Hartelijke groeten en tot in Waasmunster
Lieveke Bert

Philiep en Els

Door Philiep en Els 21/10/18 (6 jaren geleden)

Proficiat! We zullen je reisblog missen, maar tegelijk zijn we ook opgelucht dat jullie deze tocht tot een goed einde brachten!

ann

Door ann 21/10/18 (6 jaren geleden)

respect !

Heijke

Door Heijke 21/10/18 (6 jaren geleden)

Danny en Brigitta,

Fantastisch gedaan! Het was fijn om jullie te kunnen volgen via deze blog. Bedankt om jullie avonturen met ons te delen!

Groetjes,
Heijke

Carlo en Carina

Door Carlo en Carina 21/10/18 (6 jaren geleden)

geweldige prestatie kanjers

Marga

Door Marga 21/10/18 (6 jaren geleden)

Danny en Brigitta,
GEWELDIG!!!!!!!!!
Proficiat met deze prestatie!
Jullie zijn een voorbeeld voor velen denk ik.
Liefs en tot gauw.

Alain

Door Alain 21/10/18 (6 jaren geleden)

Proficiat, Danny en Brigitte. Door al die prachtige beschrijvingen, krijgt een mens direct zin om het ook te doen. Maar ik vrees dat ik nog niet de helft van de kracht bezit die jullie hebben, dus zal ik het maar zo laten ;-). Nogmaals gefeliciteerd, niet alleen met de tocht maar ook voor de inspiratie die jullie ongetwijfeld aan velen gegeven hebben.

Reageer

velden gemarkeerd met een sterretje zijn verplicht.


wordt niet getoond


Naar het blogoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook