Nieuws

Sportief bewegen met MS.

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Bewegen is gezond en nog leuk ook! Daarom voorziet de MS-Liga een aanmoedigingspremie voor wie 2018 sportief uit de hoek komt. Lees meer

Call MS-Steunfonds

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Om de 2 jaar lanceert MS-Liga Vlaanderen een oproep naar onderzoeksprojecten binnen het kader van MS. Lees meer

Lisa del Bo Kerstconcert: enkele sfeerbeelden

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Op 10 december zongen Lisa del Bo en Bart Herman in Sint-Katelijne-Waver ten voordele van de MS-Liga. Lees meer

Concerten Dana Winner

Geschreven in de categorie Vlaanderen

De 2 kerstconcerten van Dana Winner brachten in totaal 1350 euro op. Heel erg bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen! Lees meer

Marathon des Sables 2018 - Matthieu

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Het lijkt nog niet zo erg lang geleden, maar in 2010 trotseerde Tom Waes de ultraloop Marathon des Sables. Met te grote loopschoenen (voor de opzwellende voeten) ging Tom soms lopend, soms zwalpend heuvel op en heuvel af. De hoogte- en laagtepunten van de week werden meesterlijk in elkaar gedraaid tot een programma van een klein uurtje. We leefden mee met een vloekende Tom Waes, pinkten een traantje weg bij zijn wanhoop en juichten mee met zijn euforische kreten aan de finish. Heel kijkend Vlaanderen was het erover eens. Om zo’n uitdaging aan te gaan moet je én superstoer zijn én toch ook een beetje gek.
 
… en dat is ook Matthieu Bonne. Matthieu neemt in april deel aan de 33ste editie van de Marathon des Sables. In amper 5 maanden tijd stoomt hij zich klaar om dé uitdaging der uitdagingen aan te gaan. Een gedurfde keuze … een nobele keuze, want Matthieu doet dit niet zomaar. Met zijn tocht wil Matthieu, die van dichtbij met de ziekte in aanraking komt, MS onder de aandacht brengen en fondsen werven t.v.v. de MS-Liga Vlaanderen.
De tocht is lang en de voorbereidingstijd kort. Gelukkig is Matthieu niet aan zijn proefstuk toe. Zo beklom hij al Mount Rinjani (Indonesië), Mount Teide (Tenerife), Mount Fuji (Japan), De Gran Paradiso (Alpen) Mount Whitney (USA), en overwon hij onlangs de Mont Blanc in zeer moeilijke omstandigheden: temperaturen tot -25°c, sneeuw en veel wind. Kortom: bergen zijn niet veilig voor Matthieu. De jonge avonturier heeft inmiddels ook al wat loopervaring opgedaan. De strong Viking Run, de halve marathon van Nijlen, de marathon in Friesland en conditietraining in Death Valley geven al een beetje de geheimen prijs van de ultieme uitdaging.
De amper 23-jarige lifeguard is niet alleen avonturier pur sang, maar brengt zijn belevenissen ook prachtig in beeld. Je kan de voorbereidingen van Matthieu volgen via Facebook & Instagram (Matthieu Bonne & Instagram (bonheurmatth))
 

Je kan Matthieu en zijn uitdaging t.v.v. MS-Liga Vlaanderen steunen door te storten op het rekeningnummer van de MS-Liga Vlaanderen BE97 0000 0001 4649, met vermelding ‘Marathon des Sables’ 2018 Matthieu. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar, hiervoor ontvangt u een fiscaal attest in maart het jaar na de storting. 

Je kan Matthieu en zijn uitdaging t.v.v. MS-Liga Vlaanderen steunen door te storten op het rekeningnummer van de MS-Liga Vlaanderen BE97 0000 0001 4649, met vermelding ‘Marathon des Sables’ 2018 Mathieu. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar, hiervoor ontvangt u een fiscaal attest in maart het jaar na de storting.

Matthieu Bonne

23 jaar – lifeguard – avonturier – alpinist – verslaafd aan uitdagingen – in de weer voor MS – maakt prachtige foto’s

Marathon des Sables

ultraloop – 250 km in 6 etappes - 6 tot en met 16 april 2018 - Zuid-Marokko - verzengende hitte – rugzak tot 12 kg – ongelooflijke uitdaging  Lees meer

Fijne feestdagen!

Geschreven in de categorie Vlaanderen

De Raad van Bestuur en alle personeelsleden van MS-Liga Vlaanderen wensen u en uw familie fijne kerstdagen en een schitterend 2018! Lees meer

Verslag weekend kinderen

Geschreven in de categorie Vlaanderen

In het weekend van 20, 21 en 22 oktober zijn we op stap geweest met kinderen wiens ouder of broer/zus MS heeft. We verbleven in Jeugdverblijfcentrum ‘Duin en Zee’ in Oostende.

Vrijdagavond werden de kinderen samen met hun ouders ontvangen met een tasje thee of koffie. De kinderen vonden al snel hun weg naar een gezellige leefruimte met een overvloed aan spelletjes en strips. Het was ook fijn om horen dat niet alle ouders huiswaarts keerden, maar dat sommigen er ook  zelf een weekendje kust van zouden maken.

Zaterdagochtend zat iedereen fris en monter om 8 uur aan de ontbijttafel. Na het ontbijt spraken we buiten af, om in vier groepen eens te kijken wat multiple sclerose nu echt is. Al spelenderwijs  verliepen we wat MS juist met het lichaam doet, welke symptomen hieraan gekoppeld zijn, hoe de diagnose gesteld wordt, … Daarna konden de kinderen zich volledig uitleven in de speeltuin onder een (toch even) stralende zon. Afsluiten deden we die middag met een klein testje waarmee we konden zien dat iedereen supergoed had geluisterd.

Na een lekkere spaghetti gevolgd door nog een veel lekkerdere chocomousse vertrokken we richting  het strand. Na een heel kleine wandeling konden de kinderen beginnen werken aan hun  zandkastelen. Per kamer deden ze hun uiterste best om uit te blinken met hun kasteel. Het werden dan ook prachtexemplaren. Nadien werd er weer volop gespeeld op het strand. Even dreigde een fikse, maar korte bui hier een einde aan te maken, maar dankzij onze enorme paraplu konden we allemaal schuilen en waren we niet doorweekt.

Al snel was het tijd voor … de croque-monsieurs! Hiervoor konden we rekenen op de hulp van een paar goed koks. Lekker! Na het eten werd er even tijd gemaakt om rond gevoelens te werken. Hier konden de kinderen reflecteren over de ziekte en wat dit voor henzelf en hun omgeving betekent. Hartverwarmend hoe men hier naar elkaar luisterde en er voor elkaar was.

De zondag startten we met een uitgebreid ontbijt en ook nu zaten de kinderen op tijd aan tafel.  Iedereen keek ernaar uit om de ervaringskoffer uit te proberen. Rolstoelen, krukken, gewichten, handschoenen, zwemvliezen, ... Het zijn allemaal attributen die kinderen een beeld kunnen geven hoe die symptomen van MS nu juist aanvoelen. Al spelenderwijs gingen ze volop experimenteren.

Tegen de middag werden de kamers mooi opgeruimd en de foto’s al eens bestudeerd. Om dan de laatste maaltijd te nuttigen: lekker stoofvlees met frietjes gevolgd door een ijsje. Nadien kwamen de eerste ouders al snel toe. We sloten het weekend af met een fotoreportage bijgestaan door tekst en uitleg zodat ook de ouders wisten wat hun kinderen in het weekend allemaal hadden uitgespookt. Afsluiten deden we op een zeer bijzondere manier: we lieten 35 ballonnen op voor het 35-jarig bestaan van de Liga.

Met dank aan de toffe begeleiding voor een goede sfeer en samenwerking. Maar nog een grotere dank aan de kinderen die zich voorbeeldig gedragen hebben en zich helemaal gegeven hebben in dit weekend!

Klaartje

Stagiaire Sociale Dienst, medebegeleidster

 

Met financiële steun van

 

  Lees meer

Bedankt vrijwilliger!

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Vrijwilliger zijn is een vak apart. Je helpende handen worden steeds gewaardeerd. Maar op de Internationale dag van de Vrijwilliger staan ze extra in de bloemetjes. En terecht! Lees meer

Talenticap helpt ondernemen

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Het project Talenticap ondersteunt (kandidaat)-ondernemers met een handicap of chronische ziekte. Lees meer

Yogalessen KVG

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Zin in beweging én ontspanning? KVG organiseert vanaf 23 november yogalessen in Overpelt. Lees meer

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook