College MS op Universiteit van Vlaanderen

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Kan je 100 worden met MS? Prof. Dr. Piet Stienissen legt het op 5 september haarfijn uit tijdens de een college van Universiteit van Vlaanderen. En jij kan daar bij zijn! Hoe? Lees gauw verder ...

Universiteit van Vlaanderen

Wat mag je hiervan verwachten? Bij de Universiteit van Vlaanderen vzw geven topwetenschappers uit heel Vlaanderen gratis college op internet, radio en televisie. Elke week word je verrast door bevlogen wetenschappers die jou laten kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.

  • Waarom mag je slangengif drinken?
  • Hoe beroof je een bank?
  • Wat hebben stenen en kamelen met het spiraaltje gemeen?
  • Kan je een computer leren fietsen?
  • Kunnen we mensen onzichtbaar maken?
  • ...
Klinkt goed, nietwaar? Als je graag het antwoord wil weten op deze vragen, rep je dan naar www.universiteitvanvlaanderen.be om voorbije colleges te beluisteren. Maar lees eerst nog even voort, voor je je helemaal verliest in de wondere wereld van de wetenschap.
 

Kan je 100 worden met MS?

Op woensdag 5 september behandelt Prof. Dr. Piet Stinissen de vraag 'Kan je 100 worden met MS'. Deze lezing is voor iedereen begrijpbaar, ongeacht leeftijd of achtergrond.

De opnames vinden plaats in de Versus in Hasselt en starten stipt om 20:00 uur. Publiek is alvast welkom in de zaal om 19:30 uur en kan dan al een drankje nuttigen.

In totaal passeren 6 wetenschappers de revue, telkens met een kort, knapperig college van 15 minuutjes. Achteraf kan je aan de toog niet enkel nog een glaasje drinken, maar ook al je vragen afvuren op de professoren. Binnen het dagthema 'Science in the City' mag je je verwachten aan volgende onderwerpen:

Hoe kan je deelnemen aan het college?

  • Je kan een plaatsje reserveren voor deze topdag via de website www.universiteitvanvlaanderen.be. (€ 5 per persoon) of ...
  • Je kan vrijkaarten winnen voor jou en een partner/begeleider/vriend, ... Hoe? Reageer op onze Facebookpagina op het bericht over deze actie dat op donderdag verschijnt. Pssst ... je kan ook je kans wagen op de Facebookpagina van onze Jongerenwerking! Heb je geen Facebook, stuur dan een bericht naar greet.jansen@ms-vlaanderen.be met onderwerp 'Universiteit van Vlaanderen' om mee te dingen naar een plaatsje. Op maandag 3 september worden de winnaars geloot! Veel succes!

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook