Dag van de mantelzorg

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Dit weekend stond in het teken van mantelzorg. Op zaterdag 23 juni ’18 vierden we immers de dag van de mantelzorger. Mantelzorgers zijn mensen die zich inzetten voor een deel van de zorg, niet als professionele hulpverlener, niet als vrijwilliger, maar als broer, zus, kind, ouder, …

Het spreekt voor zich dat mantelzorgers voor wie het nodig heeft van onschatbare waarde zijn. Dit niet alleen als dierbaar familielid, vriend en toeverlaat, maar ook door hun speciale rol in de zorg. Meer dan terecht is er een dag speciaal voor Mantelzorgers. Zij verdienen alle lof voor hun inzet, een opdracht waar ze vaak gewoon in zijn gerold!

Tip:

Ken jij, ben jij, heb jij een mantelzorger? Weet dat dit jaar een nieuwe website is gelanceerd speciaal voor jou. Het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg is het online trefpunt voor mantelzorgers en voor iedereen die met hen samenwerkt. Meer weten over mantelzorg? De website biedt een mooi overzicht van info, nieuws en activiteiten.

Tip:

In de volgende editie van MS-Link is onze nieuwe maatschappelijk werker Klaartje Stevens aan het woord. Zij onderzocht hoe MS-Liga Vlaanderen mantelzorgers van personen met MS kan ondersteunen om een goede balans te vinden tussen draagkracht en draaglast. De bevindingen zet ze graag voor jou op een rijtje.

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook