Diversiteitsprijs uitgereikt aan onderzoekster MS

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Assia Tiane (23 jaar) neemt vandaag van UHasselt en Het Belang van Limburg de diversiteitsprijs in ontvangst. Assia studeerde Biometische Wetenschappen en is na haar studies nog steeds actief als vrijwillige onderzoeker aan Biomed.

Assia was na een eerste stage binnen onderzoek naar Multiple Sclerose meteen verkocht. Door de contactdagen met MS-patiënten geraakte ze nog meer gepassioneerd. Eind juni studeerde Assia af, maar ze blijft als vrijwillige onderzoekster verder werken aan het onderzoek dat ze vorig jaar met promotoren Niels Hellings en Tim Vanmierlo is gestart.

Het onderzoek spitst zich toe op een therapie of behandeling van progressieve MS. Er wordt gekeken naar de laesies (het beschadigde weefsel) en de onderzoekers willen ook bekijken of het mogelijk is om de progressieve fase sneller en efficiënter te detecteren.

Bron: Het Belang van Limburg, 1 oktober 2018, p-8-9 en HBvL online

Proficiat Assia! Je bent ongetwijfeld een voorbeeld voor heel wat andere studenten die dankzij jou misschien de stap om verder te studeren beter durven nemen. Dankjewel voor je inzet voor personen met MS. We wensen je veel succes toe met het onderzoek en duimen voor een toekomstig doctoraat.

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook