Mangomoment: doe jij mee?

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Van het MANGOMOMENT-team van de KULeuven hebben we onderstaande oproep ontvangen om verder te verspreiden en om je medewerking te vragen.

Wat is een mangomoment?

Mangomomenten zijn kleine, onverwachte, verrassende, soms bijna niet waarneembare acties of gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, bewoners, familieleden en hun zorgverleners. Ze vinden plaats tijdens normale zorgactiviteiten en zorgen voor een positieve band tussen patiënt / familie / bewoner en arts, verpleegkundige of andere professional.

Mangomomenten zijn verschillend van “make a wish” of “BV’s die het ziekenhuis komen bezoeken” of de jaarlijkse actie rond patiëntgerichte zorg die soms georganiseerd wordt. Mangomomenten kunnen op elk moment en vragen per definitie weinig of geen extra middelen, energie of tijd van de arts, verpleegkundige, kiné, logo, poetsdienst, administratief medewerker, …. Uit onze eerste ervaringen leren we dat deze kleine positieve en onverwachte zaken, de patiënt en/of familie heel lang bijblijven en hen een positieve herinnering geven.
 
Voorbeelden van Mangomomenten en meer informatie over het initiatief vind je op   www.mangomoment.be.

Wie doet er mee?  

Via radio en kranten werd in de voorbije weken een eerste oproep gedaan en momenteel ontvangen wij dagelijks verhalen over Mangomomenten. Hoewel het initiatief en de brede mediacampagne ondersteund wordt door Kom Op Tegen Kanker, betreft het niet enkel verhalen m.b.t. kankerzorg waarin we interesse hebben, maar alle verhalen uit de gezondheidszorg, ongeacht de aandoening.

Je mangomoment delen

Graag willen we vanuit de MS-Liga het initiatief van het  MANGOMOMENT-team mee helpen kenbaar maken en daarom roepen wij je op om je positieve ervaringen te delen via www.mangomoment.be.
 
Voor eventuele vragen kan je terecht bij het MANGOMOMENT-team via 016 32 12 59 of mangomoment@kuleuven.be.

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook