Marathon des Sables 2018 - Matthieu

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Het lijkt nog niet zo erg lang geleden, maar in 2010 trotseerde Tom Waes de ultraloop Marathon des Sables. Met te grote loopschoenen (voor de opzwellende voeten) ging Tom soms lopend, soms zwalpend heuvel op en heuvel af. De hoogte- en laagtepunten van de week werden meesterlijk in elkaar gedraaid tot een programma van een klein uurtje. We leefden mee met een vloekende Tom Waes, pinkten een traantje weg bij zijn wanhoop en juichten mee met zijn euforische kreten aan de finish. Heel kijkend Vlaanderen was het erover eens. Om zo’n uitdaging aan te gaan moet je én superstoer zijn én toch ook een beetje gek.
 
… en dat is ook Matthieu Bonne. Matthieu neemt in april deel aan de 33ste editie van de Marathon des Sables. In amper 5 maanden tijd stoomt hij zich klaar om dé uitdaging der uitdagingen aan te gaan. Een gedurfde keuze … een nobele keuze, want Matthieu doet dit niet zomaar. Met zijn tocht wil Matthieu, die van dichtbij met de ziekte in aanraking komt, MS onder de aandacht brengen en fondsen werven t.v.v. de MS-Liga Vlaanderen.
De tocht is lang en de voorbereidingstijd kort. Gelukkig is Matthieu niet aan zijn proefstuk toe. Zo beklom hij al Mount Rinjani (Indonesië), Mount Teide (Tenerife), Mount Fuji (Japan), De Gran Paradiso (Alpen) Mount Whitney (USA), en overwon hij onlangs de Mont Blanc in zeer moeilijke omstandigheden: temperaturen tot -25°c, sneeuw en veel wind. Kortom: bergen zijn niet veilig voor Matthieu. De jonge avonturier heeft inmiddels ook al wat loopervaring opgedaan. De strong Viking Run, de halve marathon van Nijlen, de marathon in Friesland en conditietraining in Death Valley geven al een beetje de geheimen prijs van de ultieme uitdaging.
De amper 23-jarige lifeguard is niet alleen avonturier pur sang, maar brengt zijn belevenissen ook prachtig in beeld. Je kan de voorbereidingen van Matthieu volgen via Facebook & Instagram (Matthieu Bonne & Instagram (bonheurmatth))
 

Je kan Matthieu en zijn uitdaging t.v.v. MS-Liga Vlaanderen steunen door te storten op het rekeningnummer van de MS-Liga Vlaanderen BE97 0000 0001 4649, met vermelding ‘Marathon des Sables’ 2018 Matthieu. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar, hiervoor ontvangt u een fiscaal attest in maart het jaar na de storting. 

Je kan Matthieu en zijn uitdaging t.v.v. MS-Liga Vlaanderen steunen door te storten op het rekeningnummer van de MS-Liga Vlaanderen BE97 0000 0001 4649, met vermelding ‘Marathon des Sables’ 2018 Mathieu. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar, hiervoor ontvangt u een fiscaal attest in maart het jaar na de storting.

Matthieu Bonne

23 jaar – lifeguard – avonturier – alpinist – verslaafd aan uitdagingen – in de weer voor MS – maakt prachtige foto’s

Marathon des Sables

ultraloop – 250 km in 6 etappes - 6 tot en met 16 april 2018 - Zuid-Marokko - verzengende hitte – rugzak tot 12 kg – ongelooflijke uitdaging 

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook