MS-Award 2017

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Tweede editie van MS@WORK AWARD
Vice-eersteminister en Minister van Werk Kris Peeters bekroont, samen met de MS-Liga’s, 10 ondernemingen voor hun voorbeeldige MS begeleiding

 De Nationale Belgische MS Liga, de MS-Liga Vlaanderen en de Liga van de Franstalige Gemeenschap hebben op 18 oktober de tweede MS@WORK AWARD uitgereikt. De overhandiging vond plaats in de lokalen van AGORIA in aanwezigheid van Vice-Eerste Minister en Minister van Werk Kris Peeters, van Pieter Van Herck, Senior adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid bij VOKA, van Pierre Burton, Dienst Diversiteit bij Actiris en van tal van prominenten.

De MS@WORK AWARD beloont bedrijven voor hun voorbeeldige begeleiding van medewerkers die getroffen zijn door MS.  De werkgevers worden genomineerd door personen met MS die er tewerkgesteld zijn. Gezien het succes van de eerste editie in 2015, werd de MS@WORK AWARD nu voor de tweede maal uitgereikt.

De Belgische Federale en Gemeenschapsliga’s hebben in 2014 besloten om werkgevers van bedrijven en instellingen uit de vier Belgische Gemeenschappen (Vlaanderen, Wallonië, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap), die positief reageren op een diagnosestelling van MS bij een of meerdere van hun werknemers, te erkennen door de toekenning van een prijs, de MS@WORK AWARD. Personen met MS werden via de websites en nieuwsbrieven uitgenodigd om een (hun) werkgever te nomineren.

Onderzoek naar aanleiding van de Wereld MS-Dag (die elk jaar plaatsvindt op de laatste woensdag van de maand mei) heeft immers uitgewezen dat personen met een chronische ziekte die een job hebben, niet enkel meer zelfwaardering hebben, maar ook meer waardering hebben ten opzichte van anderen.

Minister Kris Peeters, die de Awards heeft uitgereikt, benadrukte de voorbeeldige rol van de ondernemingen voor de opvang van personen die door het lot getroffen worden door de werkomstandigheden haalbaar te maken voor elke medewerker. Hij haalde het citaat van Winston Churchill aan “Moed is niet de kracht om verder te gaan, het is verder gaan wanneer je de kracht niet hebt.” Hij onderstreepte hierbij het belang om menselijk kapitaal te koesteren en ervaren werknemers zelfs met een beperking aan de slag te houden. Hierbij moet niet alleen de wetgeving maar ook de mentaliteit aangepast worden. “Werkgevers en werknemers moeten kijken naar wat nog kan in plaats van wat niet kan”. Deze Awards die hartverwarmende verhalen naar boven brengen zijn een fantastisch initiatief omdat zowel werkgevers en werknemers samen zoeken naar oplossingen.

Uit de 32 kandidaturen die werden ingestuurd door medewerkers vanbedrijven die een persoon met MS tewerkstellen, hebben de juryleden zes laureaten geselecteerd uit de drie regio’s (Vlaanderen, Brussel, Wallonië). Zij ontvangen elk een prijs van 5.000 €. Rekening houdend met het niveau van de nominaties en de betrokkenheid van de werkgevers om de levenskwaliteit van de persoon/personen met MS die ze tewerkstellen te verbeteren, hebben de jury en de Liga’s eveneens besloten twee eervolle vermeldingen toe te kennen, elk met een prijs van 1.250 €. Verder kregen nog twee bedrijven een eervolle vermelding zonder geldprijs.

De Liga’s zijn Merck NV dankbaar voor de geboden steun. 

De jury bestaande uit Dr. Melissa Cambron, neuroloog, Dr. Dominique Dive, neuroloog, Marijke Duportail, ergotherapeute, Pieter Van Herck, VOKA, Lidia Zabinski, PmMS, Catherine Mahieu, sociaal assistente, Michel Pierre Roelandts, PmMS, Isabella Jansegers, PmMS kende volgende Awards en Speciale Vermeldingen toe :

·         MS@WORK AWARD 2017 en (elk) eenprijs van 5.000 €

 [Vlaanderen]

-          Tower Automotive Belgium bvba , Gent

voorgedragen door mevrouw Martine Bernaert   

  

-          Volvo Group Belgium nv, Oostakker

voorgedragen door mevrouw Sandra De Cubber      

 

-          Basisschool De Schuit, 3540 Schulen

voorgedragen door mevrouw Melissa Symons

 

[Brussel]

-          Dierenartsen Zonder Grenzen vzw, 1030 Brussel

voorgedragen door mevrouw Catherine Louis

 

-          Worldline Belgium, 1130 Brussel

voorgedragen door mevrouw Anne Moulin

 

[Wallonië]

-          ELKABIS sprl / Chocolaterie Leonidas, Waterloo

voorgedragen door mevrouw Virginie Dossche

 

·        Bijzondere vermeldingen MS@WORK AWARD 2017 en (elk) eenprijs van 1.250 €

 

[Vlaanderen]

-          Artes Roegiers nv, Kruibeke

voorgedragen door de heer Wouter Hennen

 

 [Wallonië]

-          Thales Alenia Space Belgium, Mont sur Marchienne

voorgedragen door mevrouw Annick Russo

 

 

·         De jury heeft eveneens 2 eervolle vermeldingen in het leven geroepen, evenwel zonder geldprijs, maar die wel een certificaat krijgen :

 

 [Brussel]

-          Familiehulp vzw, 1000 Brussel

voorgedragen door mevrouw Daisy Winters

 

-          CD&V-Fractie, Kamer van Volksvertegenwoordigers, 1000 Brussel

voorgedragen door mevrouw Liesbet Hermans

 

Alle andere voorgedragen bedrijven ontvangen een certificaat voor hun beleid m.b.t. de tewerkstelling van personen met MS.

Charles VAN DER STRATEN WAILLET
Voorzitter Nationale Belgische MS-Liga

 

 

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook