Nieuwe Handicar in afdeling Antwerpen

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Goed nieuws voor Personen met MS uit de provincie Antwerpen. MS-Liga Vlaanderen Afdeling Antwerpen kreeg namelijk en gloednieuw busje geschonken. Dankzij het gulle gebaar van Bakkerij "Vanalles & Nogwat", kan Afdeling Antwerpen de handicar blijven inzetten voor personen met MS.

In de pers

Beerzel (Putte) - Dirk Van Eynde, zaakvoerder van Bakkerij “Vanalles & Nogwat” op het Beerzelplein kocht een gloednieuw busje, speciaal aangepast aan het vervoer van rolwagengebruikers, en stelt het den dienste van de MS-Liga Provincie Antwerpen.
Omdat de stokoude handicar dringend aan vervanging toe was, diende de MS-Liga provincie Antwerpen op zoek te gaan naar gulle donateurs. Geen evidente zoektocht omdat de investering bijzonder was en de milde schenkers niet bepaald in de rij stonden.

Bij Dirk Van Eynde vonden zij echter een luisterend oor en bereidwillige partner. Dirk Van Eynde werd zoals elke zelfstandige ondernemer, regelmatig aangesproken om te doneren. Meestal ging het om kleine bedragen waarvan niet altijd duidelijk was waarom en hoe het geld besteed werd. Daarom vond hij het veel waardevoller om een duidelijk doel voorop te stellen en er ten volle aan mee te werken.

Omdat de problematiek van Multiple Sclerose (Multiple sclerose is een ongeneeslijke chronische ontstekingsziekte die het centraal zenuwstelsel aantast) hem van zeer dichtbij bekend is, was de keuze snel gemaakt. Hij besloot een nieuwe bus, aangepast aan de moderne noden van rolstoelvervoer, aan te kopen en aan de Liga ten dienste te stellen.

Op zaterdag 10 november om 11.00 uur werden William en Kristina, 2 personen met MS, symbolisch met de oude handicar afgehaald bij hen thuis in Mechelen. Daarna reden zij naar de Bakkerij in Beerzel, om er feestelijk over te stappen in de gloednieuwe wagen. Hierbij waren alle vrijwillige chauffeurs en het bestuur van de MS-Liga Afdeling Antwerpen aanwezig. In de Tearoom werd achteraf nog nagepraat bij een hapje en een drankje.

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook