Terugblik op de Marathon des Sables

Geschreven in de categorie Vlaanderen

 Het ‘tropische’ weer doet ons terugblikken naar de helse weeromstandigheden waarin Matthieu Bonne eerder dit jaar de loop van zijn leven afwerkte. De Marathon des Sables wordt terecht een van de zwaarste uitdagingen genoemd.

Matthieu was als sporter én avonturier gelukkig niet aan zijn proefstuk toe, al was het toegegeven op heel wat momenten tandenbijten.

Prachtprestatie van Matthieu

Na amper 6 maand training en als één van de jongste Belgen ooit aan de start van deze race, haalde Matthieu de eindmeet. 237 kilometer ploeterde Matthieu door weer en wind, nummer 248 op de borst gepind, de Belgische vlag en Run For MS vlag wapperend op de zwaarbeladen rugzak.

Foto: Matthieu bij aankomst

Het moet voorbestemd zijn, want Matthieu eindigde op plaats 248, het startnummer waarmee hij al die dagen de woestijn trotseerde. Sowieso is het een enorme prestatie om deze loodzware tocht te finishen, 248ste eindigen van een deelnemersveld groter dan 1050 lopers is de kers op de taart.

Proficiat Matthieu met je prachtige prestatie. En dankjewel aan iedereen die het project van Matthieu gesteund heeft.

Wil je het project van Matthieu op de valreep nog steunen?

Je kan Matthieu en zijn uitdaging t.v.v. MS-Liga Vlaanderen nog steunen door te storten op het rekeningnummer van de MS-Liga Vlaanderen BE97 0000 0001 4649, met vermelding ‘Marathon des Sables 2018 Matthieu’. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar, hiervoor ontvangt u een fiscaal attest in maart het jaar na de storting.

Wil je nog eens helemaal wegdromen van België, naar Marokko, dwars door de woestijn en terug? Op de Facebookpagina van de campagne dompel je jezelf weer helemaal in de zwoele zanderige hitte.

 

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook