Zon, Zee ... Zorgeloos

Geschreven in de categorie Vlaanderen

Zie jij een frisse zeebries en het gekabbel van de zee wel zitten, maar willen de benen niet helemaal mee? In onze mei-editie van MS-Link hadden we in de rubriek tips al kort gesproken de service van Zon, Zee ... Zorgeloos. Dit initiatief zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van een dagje strand, ook wie minder te been is.

Een weekje geleden kregen we een enhousiast bericht van Lief, persoon met MS, die haar fijne ervaringen met het initiatief graag met jullie deelt.

Lief:

Ik ben net terug van een geweldige vakantie in De Haan. Na 25 jaar MS willen mijn benen mij niet meer over het strand en naar het water dragen.

Gelukkig is daar het mooie initiatief van Zon, zee en Zorgeloos, waar de maanden juli en augustus gratis assistentie krijgt om met een plastieken rolstoel langs de waterkant te wandelen of – mijn favoriet – met een tirealeau het water in te gaan. Ik wil dit heel graag delen met alle mensen met MS die ook zo van de zee houden.

Waar vind je meer info over het initiatief?

Op de website van Zon, Zee ... Zorgeloos vind je alvast de antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook de contactmogelijkheden kan je hier raadplegen.

Zon, Zee, ... Zorgeloos is actief op 8 kustlocaties. Dit tijdens de maanden juli en augustus.

Nog enkele tips van Lief

  • Het is handig om iemand bij je te hebben die kan helpen bij omkleden, douche, toilet, ...
  • Spullen veilig opbergen kon (vraag best na bij jouw gekozen locatie of en hoe veilig opbergen werkt).
  • Neem genoeg handdoeken mee!
Dankjewel Lief om je ervaringen te willen delen. Hopelijk genieten er op die manier nog meer mensen met MS van een welverdiende verkoeling aan zee!

Naar het nieuwsoverzicht

Steun ons

U kan de MS-Liga Vlaanderen o.a. steunen door een onlineschenking.

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u van ons een fiscaal attest.

Hoe steunen

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Facebook