Afdeling De Glimlach

Afdeling De Glimlach

Het verhaal van De Glimlach begint in 1980. Op donderdag 29 januari 1981 vond de eerste vergadering plaats. Op 1 januari 2019 werd deze dynamische groep een afdeling van MS-Liga Vlaanderen.

Herkomst van de naam

glimlach

De naam ‘De Glimlach’ werd vastgelegd! Raymond Naegels, een persoon met MS, schreef het volgende gedicht.

De Glimlach
Wanneer je aan MS lijdt,
En niets je nog verblijdt,
Kom dan bij ons in de kring,
Praat, lach en zing.
Om het in ‘t kort uit te leggen,
Bij ons kan men zijn mening zeggen.
We zullen U niet overstelpen,
Maar, waar het kan U helpen.
Wij allen hebben onze tegenslagen,
Die we samen, beter kunnen dragen.
Voor uw noden en wensen,
Kom bij ons, mensen.
En zit er iemand met verdriet,
Die vergeten wij zeker niet!
Want als het kan,
Beginnen we iedere dag,
Met een echt gemeende “glimlach”


Wat doet afdeling De Glimlach

plan

De Glimlach is een bloeiende vereniging waar sfeer en gezelligheid heerst, waar lotgenoten samen met een schare enthousiaste vrijwilligers een gezellige familie vormen. Vriendschap en  hulpvaardigheid dragen wij allen hoog in het vaandel.

Ons doel is: onze Glimlachers samen te brengen. Door zoveel mogelijk informatie en ervaringen met elkaar uit te wisselen, helpen zij elkaar om zo goed mogelijk met de ziekte om te gaan.

Ons doel is: De personen met MS en hun familie het gevoel te geven er niet alleen voor te staan. We luisteren en stellen ons open voor elkaar.

Ons doel is: Haal ze uit hun isolement. Daarvoor organiseren we maandelijkse bijeenkomsten, allerlei activiteiten en informatieve bijeenkomsten onder leiding van een maatschappelijk werker (Klaartje Stevens) van MS-Liga Vlaanderen.

TIP: De activiteiten van De Glimlach vind je terug op pagina van provincie Antwerpen, en in de activiteitenkalender (filter departement Antwerpen).

Contact