Coronavirus en MS: update 11 maart

Coronavirus en MS: update 11 maart

Coronavirus en MS: update 11 maart

De Medische Adviesraad (MAR) van de Nationale Belgische MS-Liga verstrengt het advies, naar aanleiding van recente updates over het coronavirus.

Maatregelen voor personen met MS

gesprek

De Medische Adviesraad (MAR) verwijst voor de meest recente inlichtingen naar de website van de Belgische gezondheidsautoriteiten.

Op dit moment (11 maart 2020), en zolang nodig, betekent dit voor personen met MS:

  • De preventieve maatregelen die aan de algemene bevolking worden aangeraden moeten door personen met MS nog stricter worden toegepast, zeker indien ze behandeld worden met immunomodulerende producten.
  • Voor personen die met immunomodulerende producten worden behandeld, geldt het volgende preventieve advies:

Interferon-beta (Avonex, Betaferon, Rebif), glatiramer acetaat (Copaxone), teriflunomide (Aubagio),dimethyl fumaraat (Tecfidera), fingolimod (Gilenya), natalizumab (Tysabri): behandeling wordt in principe verdergezet

Ocrelizumab (Ocrevus), cladribine (Mavenclad), alemtuzumab (Lemtrada): contacteer uw neuroloog om te bespreken of de geplande toediening doorgaat

  • Personen met MS, die een immunomodulerende therapie nemen en een bevestigde besmetting hebben met het coronavirus, nemen contact op met hun neuroloog en onderbreken hun behandeling.