Extra hulp nodig? (MS-Liga) Vlaanderen helpt!

Extra hulp nodig? (MS-Liga) Vlaanderen helpt!

Solidariteit

Het zijn voor iedereen lastige tijden, maar sommige mensen hebben het nu extra moeilijk. Mensen die ziek, oud, minder mobiel, alleen, … zijn, hebben extra aandacht nodig. Gelukkig zijn er heel wat mensen die een steentje willen bijdragen.

Vlaanderen helpt

Alle gemeenten organiseren in deze crisistijd initiatieven voor de zwakkeren in de samenleving die niet kunnen terugvallen op een netwerk van familie, vrienden of buren.

Op de website www.vlaanderenhelpt.be/de-gemeente-aan-zet kan je ontdekken wat jouw gemeente (inclusief OCMW) allemaal onderneemt en hoe je beroep kan doen op hulp.

Impact Days

Ook op de website https://www.impactdays.be/ worden per gemeente mooie initiatieven verzameld.

Voor de provincie Antwerpen is er naast de website www.impactdays.be/antwerpenhelpt/ ook een telefonisch loket: 0800 670 10 (09u00-17u00).

Solidariteitsplan MS-Liga Vlaanderen

boom met helpende handen
  • Is er in jouw gemeente nog geen solidariteitsactie opgestart waar jij met jouw hulpvraag terechtkan?
  • Heb je een vraag die door de vrijwilligers in jouw gemeente niet opgelost kan worden?
  • Is jouw vraag MS-gerelateerd en heb je nood aan een antwoord van een expert?

De maatschappelijk werkers zijn momenteel druk in de weer met de meest dringende hulpvragen en volgen de situatie en de wijzigingen in het zorglandschap nauwgezet op. Waar mogelijk zullen zij je doorverwijzen naar de personen of instanties die jou kunnen helpen. Ook MS-begeleiders en buddies zullen een handje toesteken om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn. Is er nog geen pasklaar antwoord voor jouw zorgvraag, dan gaan we er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Je kan de contactgegevens van de collega die zich over jouw regio ontfermt opzoeken op de pagina contact sociale diensten. Vul je postcode in, selecteer je gemeente, en druk op zoeken.