Gezocht: MS-begeleiders

Gezocht: MS-begeleiders

Het profiel van een MS-begeleider

tekstbalonnen
  • Je hebt MS of bent partner, ouder, kind van een persoon met MS.
  • Je bent bereid om jouw ervaringen over leven met MS te delen met anderen en een luisterend oor te zijn voor lotgenoten.
  • Je hebt geen MS of geen rechtstreeks binding met MS, maar bent zeer sociaal ingesteld en weet dat het belangrijk is dat mensen met MS of hun naasten eens in vertrouwen kunnen ventileren.
  • Je werkt graag samen met professionelen om zo de dienstverlening te helpen versterken.
  • Je gaat discreet met persoonlijke info om.
  • Je bent bereid om een zeer interessante opleiding (waarin o.a. leren luisteren, gesprekstechnieken, ethiek en beroepsgeheim aan bod komen) over 4 dagen te volgen. Deze opleidingen worden in de loop van 2020 provinciaal georganiseerd.

Herken je je in deze omschrijving? Dan kan je veel betekenen voor personen met MS en hun naaste omgeving. Maar ook voor de maatschappelijke werker. Je wordt haar  rechterhand. Je gaat op bezoek bij mensen met MS die nood hebben aan een goed gesprek, of je helpt leden hun weg te vinden in de MS-GPS op onze website.

Interesse? Meld je aan bij Katrien Tytgat, of proef al eens van vrijwilligerswerk als MS-begeleider tijdens De Warmste Week. We organiseren namelijk een kleine gespreksgroep in speeddatingstijl in Antwerpen op 16 december 2019, en Asse op 18 december 2019.

anoniem
“Leven met MS is moeilijk omdat het voor iedereen zo anders is. Daarom vind ik het hebben van een luisterend oor, iemand die je niet veroordeelt, maar weet wat ‘ziek’ zijn is, zo belangrijk.”
anonieme getuigenis van een persoon met MS die bezoek kreeg van een MS-begeleider

Word MS-begeleider

Is je interesse gewekt? Wil je meer weten over de vrijwilligersfunctie? Ben je benieuwd wat de opleiding inhoudt? Nog andere vragen? Of weet je al: "Ja dit is iets voor mii!"? Geef een seintje aan Katrien Tytgat, vrijwilligerscoördinator MS-Liga Vlaanderen.