Hartverwarmende actie voor De Warmste Week

Hartverwarmende actie voor De Warmste Week

De Warmste Week

De dagen worden korter en de vrolijke versiering buiten en de vlammetjes van De Warmste Week zorgen voor een lichtpuntje in de donkere eindejaarsdagen. Het is een moeilijk jaar geweest, dus een hartje onder de riem is meer dan welkom. Maar hoe doe je dat als niet alle mensen digitaal bereikbaar zijn en elkaar live zien niet mag? Wel ... met een hartverwarmende actie!

Een hartje voor De Warmste Week

hart gemaakt van kleine hartjes

Spijtig genoeg kunnen we met deze boodschap niet iedereen bereiken. Sommige personen met MS en mantelzorgers zijn niet (meer) zo digitaal vaardig, hebben geen (geregistreerd) e-mailadres, ... Ook hen wilden we graag een hart onder de riem steken. En dankzij heel wat helpende handen is dat gelukt!

Volledig in de spirit van De Warmste Week, werkten we een hartverwarmende actie uit voor de mensen die in deze periode nog meer dan andere mensen afgesneden zijn van de positieve vibe van De Warmste Week. Het idee was om ieder van hen een stukje van dit grote hart te sturen.

Hartjes, hartjes, en nog eens hartjes

gevouwen hartjes

We hoopten op 1000 ...

De voorbije periode was er niets zo leuk als de brievenbus open te doen. We kregen hartjes toegestuurd vanuit alle hoeken. Grote hartjes, kleine hartjes, ... Met veel enthousiasme en vlijt werd er gevouwen door groot en klein. Hartverwarmend! We hadden stiekem gehoopt op 1000 hartjes, symbolisch voor de 1000 gezichten van MS.

Het werden er meer!

Het zijn er meer dan 1000 geworden! Terwijl jullie dit lezen, zijn er in heel Vlaanderen en Brussel hartjes toegekomen bij personen met MS.

Hart-elijk bedankt!

persoon met papieren hartje vast

Hartelijk dank aan:

  • al die vlijtige vouwers die voor een stevige stroom hartjes hebben gezorgd
  • de vrijwilligers die met hartjes, kaartjes, enveloppen en etiketjes in de weer gingen
  • de spelers van de Nationale Loterij, die dit project mogelijk hebben gemaakt

Geïnspireerd geraakt?

Een klein gebaar kan worderen doen. Geïnspireerd geraakt door deze hartverwarmende actie? Laat je appreciatie of genegenheid voor iemand zien door een hartje te sturen of bij een eenzame buur in de bus te steken.

Dit vouwpatroontje (eenvoudige origami) kan je gebruiken voor een eigen hartje te vouwen. Je kan een PDF met instructies downloaden om stap voor stap te volgen. Veel succes!