Langdurig afwezig van je werk? Deel je ervaringen met VPP

Langdurig afwezig van je werk? Deel je ervaringen met VPP

Langdurig afwezig van je werk? Deel jouw ervaringen met VPP

Het Vlaams Patiëntenplatform houdt onder andere de vinger aan de pols van onderzoeken binnen de sector die patiënten ten goede kunnen komen. Vanuit het motto 'samen sterk', delen wij dit graag met jullie.

Wie kan deelnemen?

  • Ben of was je in 2017 of 2018 langdurig afwezig van je werk?
  • Ben je in het kader van jouw afwezigheid op gesprek geweest bij de arbeidsgeneesheer?
  • Werd er in het kader van jouw afwezigheid een re-integratietraject opgestart (door jezelf, je huisarts, je werkgever of de arts van de mutualiteit)?

Kon je op alle vorige vragen "ja" antwoorden? Dan kan jij KU Leuven helpen met haar onderzoek!

Hoe verloopt het onderzoek?

Begin 2017 ging een nieuwe wetgeving van start, met als doel om personen die langdurig ziek zijn te re-integreren op de werkvloer.

Om deze nieuwe wetgeving te evalueren, organiseert KU Leuven (Professor Lode Godderis en Isabelle Boets) in samenwerking met het Vlaams Patiëntenplatform (Eline Bruneel) een bevraging bij patiënten die de afgelopen 2 jaar (2017 - heden) een re-integratietraject hebben gevolgd.

Deze bevraging zal gebeuren in de vorm van een groepsgesprek, waarbij verschillende werknemers die een traject hebben gevolgd, bevraagd zullen worden over hun ervaring met dit re-integratietraject.

Je zal de kans krijgen te vertellen over wat jouw verwachtingen van het traject waren, hoe je het traject hebt ervaren, of je achter de beslissing van de arbeidsgeneesheer stond, enz.

Interesse? Klik dan op deze link voor meer informatie.