Onderzoek invloed van zitten

Onderzoek invloed van zitten

Is it time to stand up against MS?

Aan de Universiteit Hasselt wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd waarbij het effect van minder zitten op de algemene gezondheid wordt onderzocht bij personen met MS.

Waarom dit onderzoek?

Veel zitten is namelijk slecht voor onze gezondheid, en wordt zelfs ‘het nieuwe roken’ genoemd. Voorgaand onderzoek heeft al aangetoond dat personen met MS een groter risico hebben tot het krijgen van gezondheidsaandoeningen (zoals hart- en vaataandoeningen, suikerziekte of een te hoge bloeddruk), daarom willen we nu nagaan of dit verbeterd kan worden door iets wat voor iedereen haalbaar is: meer wandelen en recht staan.

Hoe deelnemen?

We zijn hiervoor op zoek naar mannen en vrouwen boven de 18 jaar met een klinische MS diagnose (EDSS score ≤ 5), die in staat zijn om langdurig te wandelen en recht te staan (binnenshuis wandelen of huishoudelijke taken uitvoeren voor ongeveer ±7 uur/dag).

Na deelname krijgt u gepersonaliseerd advies met betrekking tot uw gezondheid en bij afloop van de studie wordt u een overzicht van de resultaten bezorgd.

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meer informatie, neem dan contact op met:
Drs. I. Nieste