Onderzoek: MS en arbeid

Onderzoek: MS en arbeid

Enquête PXL

MS-Liga Vlaanderen werkt samen met PXL, UHasselt, MS Reva Pelt en NMSC Melsbroek aan een Europees project rond het thema MS en arbeid. Het is in dit kader dat drie studenten Ergotherapie van PXL samen met het departement healthcare een enquête opstarten.

vergrootglas

Voorgaand onderzoek heeft uitgewezen dat werken een positieve impact heeft op de levenskwaliteit, het welzijn, het zelfvertrouwen en de participatie in de samenleving bij personen met MS. Echter door de complexe interacties tussen gezondheidsstatus, werkomgeving, jobvereisten en persoonlijke factoren wordt een stabiele tewerkstelling vaak bemoeilijkt. Onze maatschappij biedt op dit moment nog onvoldoende antwoorden om personen met MS een stabiele plaats op de arbeidsmarkt te geven.

Met dit project willen we daar verandering in brengen! Werken is vaak een hele uitdaging voor deze personen, dus willen wij graag weten wat goed gaat en wat niet! De resultaten van deze bevraging zullen de basis vormen van een nieuwe en/of betere dienstverlening om personen met MS beter te begeleiden op en naar de werkvloer.

  Deelnemen aan de enquête

  De enquête is beschikbaar via deze link

  Indien u nog bijkomende vragen heeft, mag u altijd contact opnemen via luna.vanderborght@student.pxl.be.

  Alvast bedankt voor de medewerking! 

  Met vriendelijke groeten

  • Luna Van der Borght
  • Laura Paulussen 
  • Valérie Moestermans