Onderzoek: MS@Work

Onderzoek: MS@Work

Onderzoek over MS en werk

Begin dit jaar is het exploratief ESF-onderzoek “MS @Work: Van behoeften tot duurzame oplossing voor personen met Multiple Sclerose” gestart. Dit onderzoek is een samenwerking tussen Hogeschool PXL, Revalidatie en MS centrum Pelt en Nationaal MS Center Melsbroek. In dit onderzoek gaan we eerst uitgebreid op zoek naar de opportuniteiten en valkuilen die personen met MS ervaren of ervoeren tijdens hun huidige of laatste job.

Praktische informatie

schrijven

Waarom dit onderzoek?

Alle verzamelde informatie vormt vervolgens de inspiratiebron om een nieuwe of betere dienstverlening te maken om personen met MS kwalitatief aan het werk te houden of opnieuw naar de arbeidsmarkt te oriënteren.

Hoe verloopt het onderzoek?

Heeft u interesse om deel uit te maken van dit onderzoek en uw perspectieven met ons te delen? Wij zijn namelijk op zoek naar personen met MS die een “reflectieboekje” willen invullen. Concreet verwachten we van jou dat je 5 dagen lang, elke dag online een 5 à 6 vragen rond 1 thema beantwoordt (dit kan ook telefonisch indien gewenst). Op het einde van de 5 dagen, neem ik telefonisch contact met u op om nog een paar bijkomende vragen te stellen. Als afsluiting op dag 6 vragen wij u nog een laatste vragenlijst in te vullen die inzicht geeft naar uw welbevinden op het werk.

Concreet overzicht van de thema's

  • Dag1: 5 reflectievragen ivm thema 1 “ziekte en impact op het dagelijkse (werk)leven”
  • Dag 2: 6 reflectievragen ivm thema 2 “arbeidsbeleving”
  • Dag 3: 6 reflectievragen ivm thema 3 “communicatie met werkgever/collega’s”
  • Dag 4: 5 reflectievragen ivm thema 4 “ondersteuningsmaatregelen”
  • Dag5: 6 reflectievragen ivm thema 5 “sociaal netwerk/context”
  • Dag 6: korte vragenlijst (5 min) naar welbevinden op het werk + 1 telefonisch kort interview

Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan dit onderzoek, gelieve dan een mailtje te sturen naar workandms@gmail.com. Hartelijk dank alvast!