Oproep: deelname studie CogEx

Oproep: deelname studie CogEx

Wat is CogEx

CogEx is een prestigieuze multicentrische studie met als opdrachtgever University of Toronto onder leiding van Prof. Dr. A. Feinstein.  Ze verloopt in samenwerking met 11 onderzoekscentra gelegen in 6 landen. Voor België is de Universiteit van Hasselt de studiepartner, onder leiding van Prof. Dr. Peter Feys, faculteit Revalidatiewetenschappen. Deze RCT heeft het doel 360 personen met progressieve MS te includeren in 2019-21.

Wie kan deelnemen?

CogEx is specifiek en exclusief bedoeld voor personen met de primaire of secundair progressieve MS vorm en onderzoekt een gecombineerde aanpak van cognitieve en fysieke (sham) training als behandelmethode voor primair cognitieve disfunctie.

Wat houdt de studie in?

brein

Gedurende 12 weken wordt er 2x per week individueel getraind onder toezicht van ervaren en opgeleide therapeuten, met een totaal van 48 contacturen. De sessies op maat worden gradueel opgebouwd in volume en moeilijkheidsgraad.

De training is op dit ogenblik mogelijk te REVAL, onderzoeksgroep UHasselt te Diepenbeek of het Revalidatie- en MS Centrum Pelt (RMSC).  De evaluaties voor- en na de training, alsook follow-up, worden uitgevoerd op de universitaire campus.

Meer informatie en contact

Meer informatie

Onderaan kan je een uitgebreide infoflyer en een inclusiekaart (die aangeeft wat de vereisten zijn om te kunnen deelnemen) downloaden.

Heb je bijkomende vragen, of overweeg je deel te nemen, dan kan je contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

Contactpersonen

Prof. dr. Peter Feys (Universiteit Hasselt) is coördinator van de studie in België.

Universiteit van Hasselt:

RMSC Overpelt:

  • Ilse Bosmans, Tel: 011 80 91 19
  • Prof. Dr. Veronica Popescu, Tel: 011 80 92 39