Oproep lidmaatschap Adviesraad

Oproep lidmaatschap Adviesraad

Dit is een oproep met een vraag naar jouw engagement! We zijn op zoek naar adviseurs. We verwachten van adviseurs dat ze hun mening en goede raad geven over wat de Liga nóg meer kan betekenen voor de personen met MS én hun familie.

Wie?

In principe kan iedereen die lid is van MS-liga Vlaanderen deel uitmaken van de Adviesraad voor personen met MS en familie. We streven naar een goeie verdeling qua leeftijd, woonplaats en evolutie van de ziekte. Er zijn een paar voorwaarden voor je kandidatuur:

 • Je hebt zelf MS of bent partner/kind/ouder of broer of zus van iemand met MS.
 • Je bent bereikbaar via e-mail en bekijkt deze ook regelmatig. Er komen tussendoor ook af en toe berichten, zoals een enquête invullen of vragen die een dringend karakter hebben. Het is nodig dat je dan een antwoord terugstuurt binnen de week.
 • Als je interesse hebt om adviseur te worden, geef je zo snel mogelijk je gegevens: naam, leeftijd, woonplaats, datum diagnose en of je al of niet mobiel bent door aan Anneke De Blende, voorzitter van de Adviesraad.
 • Al onze bijeenkomsten zijn rolstoeltoegankelijk. We voorzien voor iedereen een broodje en koffie, thee en water. We hebben op de vergaderingen géén assistentie, maar als je bepaalde wensen hebt qua voeding, contacteer ons en dan zoeken we samen een oplossing.
 • Je bent bereid om mee te denken in een ruimer kader. Jouw mening is belangrijk, maar ook de mening van andere lotgenoten. We zoeken op de vergadering zo veel mogelijk naar een consensus waar iedereen zich in kan vinden.

Wanneer en waar?

De Adviesraad komt momenteel 3 keer per jaar samen. Voor 2019 hebben we een brainstorm-weekend gepland op zaterdag 23 en zondagvoormiddag 24 maart. Op 24 augustus hebben we onze zomerbijeenkomst en op 23 november de laatste vergadering van het jaar.

De plaats waar deze vergaderingen plaatsvinden is centraal: meestal in het Eurovolleycenter in Vilvoorde. Het weekend vindt plaats in De Ceder in Deinze.


Waarom deelnemen?

Waarom?

Heel simpel. Als patiëntenorganisatie is het zeer belangrijk dat de stem van de patiënt gehoord wordt. Vanuit de Adviesraad hebben we gezorgd voor een vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur, zodat de ideeën kunnen doorvloeien naar de hoogste regionen. Ook omgekeerd, via de voorzitter wordt ook belangrijke informatie en vragen doorgestuurd naar de adviseurs.

Wat hebben we de laatste jaren al gerealiseerd?

 • We hebben voor MSIF (de internationale MS-Liga) de prioriteiten gerangschikt, zodat zij ook weten wat belangrijk is voor de Vlaamse personen met MS.
 • We liggen aan de basis van de ‘Ik laat de moed niet zakken’-zakjes.
 • Er is rekening gehouden met ons advies i.v.m. het lidgeld.
 • Vanuit de Adviesraad is de nieuwe Jongerenwerking gegroeid.
 • Er wordt regelmatig op ons beroep gedaan vanuit de Raad van Bestuur, bv. i.v.m. de organisatie van de provinciale infodagen.
 • We zijn volop aan het werk om van de Wereld MSdag 2019 een feest te maken.
 • We zijn continu aan het zoeken naar nieuwe fundraising-activiteiten en manieren om MS begrijpelijk te maken bij anderen.
 • Aandacht voor familie en vrienden van personen met MS staat hoog op onze prioriteitenlijst.

Interesse? Laat van je horen!

Wil je deel uitmaken van dit dynamisch team, stuur vandaag nog je bericht naar Anneke De Blende.