Qi Gong met Hannelore

Wat is Qi Gong?

Op zoek naar nieuwe manieren om te ontspannen, energie wat op pijl te houden, stress onder controle te krijgen? Hannelore, persoon met MS, wil jullie hierbij graag helpen. Zij maakte kennis met Qi gong en zal haar ervaringen en ook nuttige oefeningen met jullie delen. Qi gong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qi Gong met Hannelore

qi gong

Qi-gongoefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een qi-gongoefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van qi te hebben. De qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de qi-gongoefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Hannelore maakte twee handige video's om mee aan de slag te gaan. Ga zeker een kijken!

> Opwarmingsoefeningen

> Qi gong 18 vorm deel 1