rapport : Comopsair goes MS

Verslag: Comopsair met MS 2019

September is een maand van uitdagen. Niet in het minst omdat Comopsair samen met personen met MS de Alpen ging veroveren. En dat blijft uiteraard spannend, ook al werd er al flink geoefend en ingewandeld (in augustus).

Maar de voorbereiding en de organisatie was top, de sfeer was goed, en de fysieke en mentale kracht van de deelnemers was niet te onderschatten. Uiteindelijk haalde iedereen de eindmeet. Proficiat!

Verslag van Greet

Comopsair goes MS

Graag wou ik de MS-Liga (Katrien in het bijzonder) en de luchtmacht nogmaals expliciet bedanken voor de trip naar Chamonix!

Het was een uitdaging gevuld met een mix van emoties, van confrontatie met fysieke beperkingen en angsten naar verwondering over de prachtige natuur, blijheid met de genegenheid en steun van anderen, tot plezier, opluchting en voldoening. Ik ben ontzettend blij dat ik de wandeling heb aangedurfd, en uitermate dankbaar dat het is gelukt!

Toegegeven, het was zwaar. Tijdens het tweede deel van de dag hebben mijn vriend en ik de berg de hele tijd hand in hand getrotseerd. Zijn onvoorwaardelijke hulp bood me niet alleen fysieke steun maar heeft me mentaal en emotioneel ook een enorme boost gegeven. Onze liefde is door deze ervaring nog sterker geworden. Echt fijn!

Ik ben ook blij zoveel lotgenoten te hebben mogen ontmoeten waar ik ervaringen, verhalen, zorgen en plezier mee heb kunnen delen. Ook de begeleiders waren allen zeer open, luisterend en begripvol. Veel dankbaarheid voor iedereen zijn hulp!

Een dikke pluim voor de organisatie en het uitermate vlotte verloop!

Mijn vriend en ik kijken alvast uit naar een volgende editie, mocht die er nog komen.

Greet