Wereld MS-Dag 2019

Onzichtbare symptomen

Het thema van dit jaar is er eentje dat voor heel wat personen met MS en hun omgeving erg 'dichtbij' zal zijn: Onzichtbare symptomen. Ze brengen helaas niet alleen heel wat vervelende, pijnlijke, beangstigende of verwarrende gevoelens met zich mee. Ze zijn daarnaast ook erg moeilijk uit te leggen, ook aan mensen die het goed bedoelen.

Onbegrip, ongelukkige reacties, ... we kennen het helaas allemaal. Wereldwijd, zo blijkt. Anders hadden de onzichtbare symptomen het nooit tot hét thema van de Wereld MS-Dag kunnen schoppen.

Doe jij mee met de Wereld MS-Dag? Op deze pagina houden we je op de hoogte van onze activiteiten én de wereldwijde campagne.

Wereldwijd (donderdag 30 mei 2019)

We stappen mee in de wereldwijde campagne #MyInvisibleMS. Over een paar weken knalt de campagne op de website en op de sociale media uit de startblokken. Zorg jij mee voor meer bekendheid van MS en de onzichtbare symptomen?

In België (woensdag 29 mei 2019)

In België gaan we woensdagmiddag al van start met een boeiende combinatie van deskundige uitleg over onzichtbare symptomen én een totaalspektakel voor en door personen met MS.

 


Wereld MS-Dag in België

Samen met Move to Sport bieden we op 29 mei een boeiend programma aan:

  • een mix aan van deskundige informatie in een academische zitting
  • en het spektakel Art voor en door MS

Wil jij de Wereld MS-Dag graag mee komen vieren? Klik door naar het evenement voor meer informatie

Deelnemen aan de campagne

We strijden in België op 3 fronten:

  • mythes bestrijden
  • onzichtbare symptomen tonen
  • persoonlijke boodschappen delen

Als eerste bestrijden we vervelende mythes. Correcte info delen gaat gemakkelijker als we eerst vervelende mythes uit de wereld helpen. Op onze Facebookpagina delen we sinds 19 april iedere maandag een mythe of Facebook. Heb je er een mening over, of wil je die info zeker bezorgen aan familie, vrienden en kennissen? Volg onze Facebookpagina en deel de berichten.

Op woensdag en vrijdag delen we op Facebook een poster van een onzichtbaar symptoom. Reageer, deel, ... maak de symptomen die zo onzichtbaar zijn, maar wel een grote impact hebben mee bekend.

Invisible MS wordt pas echt #MyInvisibleMS door jullie bijdrage. Daarom verzamelen we jullie boodschappen die we massaal op Facebook delen rond Wereld MS-Dag. Neem deel aan de campagne. Wie wil kan ook anoniem een boodschap achterlaten.

Documenten en beelden

De online actie verloopt voornamelijk via Facebook. Daar kan je alles live volgen, reageren en delen.

Heb je geen Facebook? Niet getreurd, deze pagina wordt regelmatig aangevuld met de beelden die op de sociale media worden gedeeld.

Video 29 mei 2019

Er werd een mooie, blijvende herinnering gemaakt aan deze mooie dag. De video is het afsluitende kersje op de taart van een dag vol solidariteit en creativiteit.