Infosessie en workshop solliciteren met een chronische ziekte

Infosessie en workshop solliciteren met een chronische ziekte

Wanneer?
09 May 2019 om 14:00u 
09 May 2019 om 16:00u 
Waar?
Heerweg-Noord 2, 9052 Zwijnaarde
workshop solliciteren

Hoe vind ik een job die rekening houdt met mijn ziekte? Hoe maak ik een goede CV en sollicitatiebrief? Moet ik in een sollicitatiebrief melden dat ik ziek ben? Wat ben ik verplicht te vertellen tijdens een sollicitatiegesprek?

Zijn deze vragen herkenbaar voor jou en wil je hier graag verder mee aan de slag? Kom dan naar de infosessie en workshop die wij organiseren samen met de VDAB!

Programma

Het eerste luik bestaat uit een informatief gedeelte over solliciteren als je een chronische ziekte hebt. Je krijgt een aantal tips en tricks aangereikt waar je kan op letten als je een sollicitatiebrief of CV opmaakt en over hoe je goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek kan gaan. Er wordt ook kort verwezen naar mogelijke diensten en maatregelen die je kunnen ondersteunen in je zoektocht naar een duurzame tewerkstelling. 

In het tweede luik is er een workshop voorzien rond de 'elevator pitch'. Hoe stel je jezelf voor aan een werkgever? Geef je aan dat je een chronische ziekte of beperking hebt en op welke manier? In deze workshop worden een aantal tips uit het informatieve gedeelte in de praktijk omgezet. Het is de bedoeling om hierin een aanzet te geven waarmee je dan zelf verder aan de slag kan.

Praktische informatie

Wanneer

Donderdag 9 mei van 14u tot 16u

Waar

  • Brasserie Oud Gemeentehuis
  • Heerweg-Noord 2
  • 9052 Zwijnaarde

Er wordt een verplaatsingsvergoeding betaald.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 mei en is vereist bij Eline Bruneel via eline.bruneel@vlaamspatiëntenplatform.be of 016 23 05 26.

Het aantal deelnemers is beperkt. Wees er dus snel bij!

Opgelet: deze activiteit wordt niet door MS-Liga Vlaanderen georganiseerd, maar door een partner. Heb je nog vragen over de activiteit, contacteer dan de organisator.