Lentefeest Limburg: daguitstap met boottocht

Lentefeest Limburg: daguitstap met boottocht

Wanneer?
28 April 2019 om 9:00u  tot 19:00u 
Waar?
Via Media 1, 3500 Hasselt

Van Maastricht naar Luik ...

lentefeest boottocht

Sinds de stad door de Romeinen gesticht werd, is Maastricht onlosmakelijk verbonden geweest met zijn rivier. Ook als je gewoon een dagje op of van het water wilt genieten biedt Maastricht je verschillende mogelijkheden.

Wij hebben gekozen voor een dag-arrangement met de rederij Stiphout. Zij hebben een schip dat volledig toegankelijk is voor mindervaliden en beschikt over een aangepast toilet. Het schip is exclusief voor onze groep gereserveerd.

Luik verkennen

Luik

“Met de boot naar Luik” is een begrip voor Maastrichtenaren. Sinds de 2e helft van de 19e eeuw is er al een bootverbinding tussen Maastricht en Luik met vracht en passagiers. Nu mag U eens ervaren waarom Luik al zolang een populaire bestemming is.

Onder leiding van Nederlandstalige gidsen maken wij een wandeling door het centrum van Luik. Zij houden speciaal rekening met rolstoelgebruikers, zodat iedereen kan meegenieten van deze stad. We steken de voetgangersbrug La Passerelle over om een deel van het centrum te bezoeken : het Theater van Luik en de Universiteit, dan gaan we richting de Kathedraal Sint-Paulus, Passage Lemonnier (Vinâve d’Ile), de Koninklijke Waalse Opera en het Sint-Lambertus Plein met het prins-bisschoppelijk paleis.

De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn kort en de gidsen stoppen voor elke bezienswaardigheid om commentaar te geven. De totale afstand hiervan is ongeveer 2 à 3 km.


Praktische informatie

Waar spreken we af

U hoeft zich natuurlijk niet naar Maastricht te begeven. We vertrekken gewoon op de parking van Kinepolis Hasselt (ergens ter hoogte van TV-Limburg) met een liftbus van Kroonreizen, zodat ook mensen in een rolstoel mee kunnen.

Dagprogramma

Het dagprogramma kan je bekijken in de uitnodiging. Download onderaan de PDF voor alle informatie over de activiteit.

Prijs

  • PmMS: 45€
  • Begeleider van PmMS / vrijwilliger: 45€
  • Kinderen -12jaar: 30€
  • Niet-leden van MS-Liga: 90€

In deze prijs zijn alle maaltijden aan boord inbegrepen, drankjes dienen apart afgerekend te worden!

Inschrijving

Gelieve dit bedrag te storten op rekeningnummer BE24 4500 3944 8138 MS-Liga Limburg met als mededeling: “Daguitstap Boottocht , aantal personen en dit voor 01/04/2019.

Inschrijving: dit kan je doen door ofwel een belletje te geven of een mailtje te sturen naar

Vermeld hier nog eens de naam van de deelnemers en het feit of je in een rolstoel meegaat of niet (belangrijk voor de liftbus).

Wacht ook niet tot de laatste dag om in te schrijven, zodat we voldoende tijd hebben om alles tot in de puntjes te regelen.

Contact

Bovenstaande nummers kan je ook contacteren mocht je onderweg of op het laatste nippertje toch nog een probleem hebben zoals de weg niet vinden, te laat komen, ziek zijn,… Geef dan even een belletje!