Reva beurs 2019

Reva beurs 2019

Wanneer?
25 April 2019 om 10:00u  tot 18:00u 
26 April 2019 om 10:00u  tot 18:00u 
27 April 2019 om 10:00u  tot 18:00u 
Waar?
Maaltekouter 1, 9051 Gent

Wat mag je van de beurs verwachten?

Reva organiseert op dit jaar de beurs rond het thema Mobiliteit, al kan je je aan meerdere topics verwachten.

Vragen rond bouwen of mobiliteit?

Mobiliteit is het centrale thema. Midden in de hal vind je een grote infostand. Aan de balie kan je met al je vragen over mobiliteit terecht, en er zijn ook tal van lezingen over dit thema (zie REVAstudy).

Omdat ons gratis woonadvies in 2017 zo’n groot succes was, herhalen we dat gewoon. Gespecialiseerde architecten staan je te woord om een eerste (gratis) advies te geven bij je bouw- of verbouwplannen. Breng je plannen of foto’s dus zeker mee.

REVAstudy

Naast mobiliteit komen de meest diverse onderwerpen aan bod. REVAstudy is een verzameling korte lezingen van maximaal 45 minuten gebracht door mensen met kennis van zaken. In totaal maar liefst 54 stuks, dus keuze genoeg. De lezingen zijn gratis, maar graag inschrijven via de website zodat we een zicht hebben op de bezetting van de zaal.

REVAg-sport

Opnieuw heeft Parantee-Psylos haar uiterste best gedaan om een mooi sportprogramma samen te stellen om te kijken en te doen. Zij kiezen ook voor minder gekende sporten en minder evidente doelgroepen. Sport aan de basis, zeg maar.

Wil je een ergotherapeutisch advies?

Op de centrale infostand bevindt zich ook ergo3. Hier zie je hoe hulpmiddelen op maat kunnen worden gemaakt. Je kan er advies vragen van een ergotherapeut om met jou op de beurs op zoek te gaan naar specifieke oplossingen voor jouw probleem.


Praktische informatie

Hoe geraak je op REVA?

  • Kom je met de trein? Stap dan af in Gent-Sint-Pieters en neem daar tram 1 richting Flanders Expo. Die stopt op 200 meter van de ingang. Op elke tram zijn rolstoelplaatsen voorzien. Is de tram te vol, of ben je met een scootmobiel? Dan zorgen we voor busvervoer.
  • Kom je met de auto? Dan kan je op parking B terecht, bekijk daarvoor de begeleidende film van Flanders Expo.
  • Heb je een officiële parkeerkaart? Volg dan The Loop naar parking A (zie de begeleidende film van Flanders Expo) tot je grote lichtborden ziet waarop een rolstoelteken staat. Volg die en dan kan je gratis parkeren in één van de zijhallen.

Heb je hulp nodig?

Reva voorziet in heel wat assistentie op de beurs, zelfs op weg ernaartoe op de tram. Je kijkt het best even op reva.be bij algemene informatie en assistentie en service, onder hoofdmenu bezoeker.

Hoe kom je aan toegangskaarten? Geen inspanning is te veel opdat jij gemakkelijk een toegangskaart op zak kunt steken.

  • Vraag er een aan je huisarts, kinesitherapeut, ergotherapeut, apotheker, thuisverpleegkundige.
  • Of vraag er een in je ziekenhuis, instelling, OCMW, lokaal dienstencentrum, woonzorgcentrum.
  • Bestel je kaarten via onze website, die belanden vervolgens in je mailbox.
  • Kom je met een groepje van je school of instelling? Vraag dan je kaarten aan op het REVA-secretariaat via nela@reva.be.

Bron: Reva. Neem zeker een kijke op de website van de organisator.