Tentoonstelling 1000 gezichten van MS met lezing Carine Schelkens

Tentoonstelling 1000 gezichten van MS met lezing Carine Schelkens

Wanneer?
02 February 2019 om 14:00u  tot 19:00u 
Waar?
Sint-Jorisplein 20, 3300 Tienen

Wat mag je van deze dag verwachten?

tentoonstelling 1000 gezichten van ms

1000 gezichten van MS is een unieke tentoonstelling. Twaalf personen die getroffen werden door MS werden in beeld gebracht en brengen hun verhaal.
Het resultaat van deze openhartige gesprekken kan je komen bewonderen in de tentoonstellingsruimte van CC De Kruisboog in Tienen.

Om de tentoonstellingsperiode in schoonheid af te ronden bieden we op zaterdag 2 februari 2019 een speciaal programma aan met een lezing van Carine Schenkens. Zij is ook een persoon met MS en heeft haar ervaringen neergeschreven in het boek: 'Bouillonblokjes van het leven'. Haar thema: “Ziek-zijn is geen lotsbestemming, het is een weg, een pad dat bewandeld wordt”. Dit komt zeker aan bod tijdens de lezing.


Programma

Lezing

 • 14u - 15u: Lezing
  Lezing ondersteund door een  powerpointprestentatie. Tijdens de lezing krijg je de gelegenheid om vragen anoniem op een papiertje te schrijven. 
 • 15u - 15u30: Pauze
  Tijdens de pauze worden de papiertjes opgehaald en is er mogelijkheid een gesigneerd boek te kopen en een praatje te maken met de auteur.
 • 15u30 - 16u30: Gesprek
  Na de pauze volgt een interactief gesprek naargelang de vragen uit de groep.
 • 16u30 - 19u: Tentoonstelling
  Na de lezing is er nog de mogelijkheid om een bezoekje aan de tentoonstelling brengen die voor deze gelegenheid tot 19 uur is geopend.

Tentoonstelling

Men heeft hiervoor gedurende een bepaalde periode 12 mensen met MS gevolgd met een totaal verschillende levensstijl, leeftijd, ...  Aan de hand van foto’s van deze personen geeft de tentoonstelling een weergave van de dagelijkse impact van deze ziekte.

Deze tentoonstelling heeft een tijdje in het gekende Tour en Taxis te Brussel gelopen. Het Comité MS-Liga Oost-Brabant heeft deze tentoonstelling naar Tienen kunnen halen en van 20 januari 2019 tot 3 februari 2019 loopt deze in de tentoonstellingsruimte van CC De Kruisboog (op het gelijkvloers). We heten jullie van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Het is zeker de moeite.


Praktische informatie

Inkom

 • Gratis
 • Inschrijving (via een mailtje naar holsbeek@skynet.be of een telefoontje naar Erik Holsbeek op nummer 016/82 13 15) voor 25 januari. Zo hebben we zicht op het aantal deelnemers.

Lokaal

 • De lezing vindt plaats op de eerse verdieping.
 • De tentoonstelling is opgesteld in de tentoonstellingsruimte