MS-Campagne

MS-Campagne 2019: onzichtbare symptomen

De MS-Campagne van dit jaar legt de focus op de onzichtbare symptomen van MS. Pijn, warmtegevoeligheid, zware vermoeidheid, problemen met het zicht, ... Jij ziet de symptomen misschien niet, maar ze zijn voor personen met MS vaak erg aanwezig. De MS-Campagne wil personen met MS meer handvaten aanreiken om het gesprek aan te gaan met familie, vrienden, de school, de werkgever, de artsen, ... , en de man of vrouw in de straat. Personen met MS moeten al zo veel lasten dragen. Dankzij jouw steun hoeven zij niet langer ook nog eens het onbegrip te (ver)dragen.

Onze producten

galler koffertje

Koffertje mini-chocolaatjes

Een mooi koffertje met 18 heerlijke gevulde mini-chocolaatjes in smaken waar je voor smelt. Een mooi cadeautje om te geven, of om jezelf lekker mee te verwennen.

10 euro

galler repen

7 repen

Zeven repen Galler chocolade, verpakt met zeven heerlijke complimentjes. Een leuk ideetje voor de brooddoos?

6 euro

jules destrooper koekjes

Jules'Traditionals koekjes

Exclusieve MS-Liga Vlaanderen verpakking met daarin de lekkerste koekjes van Destrooper. Heerlijk bij de koffie, of uit het vuistje.

6 euro

Wil jij steunen? Heel erg bedankt!

pijl

Waar vind je al dit lekkers?

Onze vrijwilligers zijn in heel Vlaanderen op de been. Vooral rond de MS-Week (29 augustus t.e.m. 8 september 2019) zie je hen opduiken bij winkelketens, op markten, bij bedrijven, ... Wil je hen zeker treffen, dan bekijk je best de lijst met alle verkoopmomenten (opgelet: de lijst is nog in opbouw en wordt pas later in het jaar gepubliceerd).

Geen zoetebek?

Hou jij niet zo van zoet, maar wil je toch graag personen met MS steunen?

Op sommige verkoopplaatsen kan je ook pocketbags aankopen. Dit zijn zakjes met heerlijke, kleine chocolaatjes. Er is een gemengde pocketbag (puur, melk, wit), maar ook eentje met enkel pure chocolade (en dus minder suiker). - 6 euro

Ook dit jaar bieden we linnen draagtasjes aan met de mooie boodschap: "Ik laat de moed niet zakken". - 4 euro tijdens de campagne (normaal te koop aan 5 euro)

Je kan ook rechtstreeks een gift overmaken op het rekeningnummer BE97 0000 0001 4649. Giften vanaf € 40 zijn trouwens fiscaal aftrekbaar.


Radiospot

yanne lize en mira

Lize Feryn spreekt de spot in voor zus Mira

Half juli klopten we aan bij de studio van Mark Heyninck voor de opname van de campagnespot 2019. We zochten iemand met een boodschap, iemand die kon laten zien dat MS werkelijk iedereen kan treffen, iemand die er desondankt voor gaat, iemand die MS zichtbaar wil en durft maken, ... Kortom: we zochten iemand met een verhaal.

En achter zo'n verhaal schuilt uiteraard een gezicht. Of in dit geval meerdere gezichten. Lize Feryn (jullie wellicht bekend als actrice, model, …) sprak niet toevallig dit jaar de spot voor ons in. Ze deed dat voor iemand heel bijzonder. Haar eigen zus Mira (30 jaar) kreeg namelijk de diagnose MS.

Bedankt Mira om MS een gezicht te geven. Jouw engagement is voor zo veel mensen met MS een hart onder de riem. Bedankt Lize om dit zo prachtig te vertolken.

Wil jij het resultaat graag horen?

Stem van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus af op Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel of MNM. Het uitzendschema kan je hieronder downloaden. Ook Radio Noordzee engageert zich om de MS-Campagne bekend te maken.

(foto: Yanne, Lize en Mira Feryn - ©Lauranne Marien)


Campagne 2019

Dit jaar werken we met dubbel campagnemateriaal:

  • campagne verkoop
  • campagne inhoudelijk

De verkoopsaffiche is je wellicht wel bekend. Met deze affiche brengen we in heel België de campagne onder de aandacht. In Vlaanderen koppelen we daar dit jaar ook een inhoudelijk themabeeld aan vast. De onzichtbare symptomen zijn hét thema van 2019 en kan in deze campagne uiteraard niet ontbreken.

Zowel de verkoopscampagne als de inhoudelijke campagne verschijnt in gedrukte pers, op websites, op Facebook, ... Wil jij de boodschap mee verspreiden?

Helpen als individu

Via onze Facebookpagina verspreiden we regelmatig nieuwe over de MS-Campagne. Deel liefst vanuit onze pagina. Zo blijven wij goed op de hoogte van waar we allemaal aanwezig zijn. Post je zelf iets, gebruik dan #mscampagne2019. Bedankt!

Helpen als organisatie of bedrijf

Ben je een organisatie en wil je graag een handje helpen? Graag een seintje (webmaster@ms-vlaanderen.be). Zo kunnen we informatie bezorgen op maat.