Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Vrijwilligers stonden aan de wieg van MS-Liga Vlaanderen en zijn en blijven onmisbaar. Een groot deel van de werking is maar mogelijk dankzij de actieve inzet van heel wat vrijwilligers.

Waarom vrijwilligen?

Er zijn heel wat redenen om te vrijwilligen. Vrijwilligerswerk is voor veel mensen fijn en zinvol om te doen en gebeurt met veel inzet en plezier. Als vrijwilliger beteken je immers iets voor anderen. Je ontmoet nieuwe mensen. Je leert nieuwe vaardigheden. Je ontwikkelt je talenten.

Vrijwilligerswerk biedt ook structuur. Je blijft betrokken bij de samenleving. Je doet werkervaring op. Vrijwilligerswerk kan een opstap zijn naar een opleiding of betaalde baan.

Hoeveel tijd je aan een vrijwilligersfunctie besteed bepaal je zelf. Het is afhankelijk van de functie of deeltaken die je op je neemt. De één vindt het heerlijk iedere week een hele dag te besteden aan vrijwilligerswerk, de ander houdt ervan om af en toe een steentje bij te dragen in specifieke projecten.

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet altijd vrijblijvend. De organisatie moet immers op je kunnen rekenen en weten dat je er ook echt bent voor hen. In ruil hiervoor krijg je hun vertrouwen en waardering. Ze biedt je ook een goede ondersteuning en opleiding op maat aan.

Vrijwilligerswerk bij MS-Liga Vlaanderen

vrijwilligers
 • Jouw inzet maakt een verschil. Je ziet rechtstreeks het resultaat van je inzet.
 • Er is een ruim aanbod in vrijwilligerswerk en op ieder potje past een dekseltje. Jouw vaardigheden, talenten en kennis komen zeker van pas.
 • Je staat er niet alleen voor. Je komt terecht in een team van medewerkers en vrijwilligers die je helpen je weg te vinden.
 • Bij je start als vrijwilliger krijg je de basis mee om je in de organisatie thuis te voelen. Naargelang je taken voorzien we specifieke opleidingen. Zo haal je nog meer zekerheid en voldoening uit je vrijwilligersengagement.
 • Je krijgt de ruimte om te groeien en nieuwe vaardigheden te leren.
 • De inzet voor en achter de schermen wordt door personen met MS enorm gewaardeerd.
 • Je bent als vrijwilliger verzekerd tijdens je activiteiten.
 • Het is niet de bedoeling dat je vrijwilligerswerk je meer kost dan je tijd. Daarom voorzien we een onkostenvergoeding.
 • Vragen, ideeën en suggesties zijn steeds welkom bij de vrijwilligerscoördinator. Jouw inbreng maakt het team sterker.
Door het vrijwilligerswerk kom ik onder de mensen. Het is fijn om te weten dat de mensen je dankbaar zijn door iets te doen wat mij minstens even gelukkig maakt.
- Anoniem -

Wat kan je doen?

Vrijwilligerswerk is even divers als de mensen die zich willen inzetten. Hieronder krijg je een idee van de taken die vrijwilligers kunnen opnemen. Niet gevonden wat je zocht? We helpen je graag op weg.

Aan de slag?

Heb je er zin in en ben je klaar om te starten? We geven eerst nog enkele aandachtspuntjes mee.

 • Maak je eerst administratief in orde. Bezorg ons voor je start een volledig ingevulde en ondertekende vrijwilligersovereenkomst. Zo kunnen we je registreren en ben je ook verzekerd.
 • Check eerst of je met jouw statuut meteen mag vrijwilligen. Ontvang je momenteel een uitkering, wil je vrijwilligerswerk doen in combinatie met een SWT-stelsel, ...? We sommen de belangrijke info en documenten voor je op zodat je probleemloos aan de slag kan.
 • Afhankelijk van je keuze(s) en interesse(s) krijg je bij je kennismaking de basisopleiding of een gespecialiseerde vorming.

Word vrijwilliger

 • Heb je een keuze kunnen maken en wil je er meteen invliegen?
 • Of heb je eerst nog een paar vragen voor ons?

Geef een seintje en we maken er samen werk van.

 

Nuttige documenten

Ben je vrijwilliger of wil je graag lid worden van ons vrijwilligersteam? Hieronder vind je alvast enkele nuttige documenten. Bij je start ontvang je nog een onthaalmap met de informatie die je nodig hebt om goed te kunnen starten.