Getuigenis Carine

Carine

Carine werd in 1989 als 27-jarige vrouw getroffen door de diagnose van Multiple Sclerose. Ze zag haar toekomst aanvankelijk erg somber in.

Ik heb MS, maar MS heeft mij niet.

Carine

Snel ontdekte ik dat je enkel gezond van geest kan blijven als je ook zorgt dat je lichaam zo gezond mogelijk blijft. En dus begon ik af te tasten waar mijn lichaam behoefte aan had en paste ik mijn leefgewoontes en mijn voeding aan. Het wordt immers steeds moeilijker een vrije geest te zijn als je gevangen raak tin een moe, log en afhankelijk lijf. Je moet ook van je lichaam houden in harmonie met je geest, om vrij te evolueren.

Mijn knus boshuisje geeft met de kans om aansluiting te vinden met de natuur en het is die stille kracht die me leerde omgaan met dat ziek-zijn. ik vecht - elke dag opnieuw - maar ditmaal zonder woede, zonder verbittering, zonder haat. Ik laat het leven over me heen stromen, als een golf over het strand en kijk toe hoe alles steeds weer wegglijdt, voortgetrokken door de eb, in de wetenschap dat alles zal terugkomen bij een volgende vloed.

Ik heb MS, maar MS heeft mij niet.

Carine
"Ziek-zijn is geen lotsbestemming of levenslot: het is een weg, een pad dat bewandeld wordt."
Carine

Carines verhaal in boekvorm

Carine

Lezerstip: Carine scheef het boek "Bouillonblokjes van 't leven"

Het begon allemaal met een schrijverscursus waarin Carina haar talent ontdekte én de goesting om te schrijven. Twaalf jaar lang schreef ze columns voor Samana over wat het betekent om ziek te zijn en wat de MS betekent in haar leven.

Het werd zoveel meer. In het boek komen alle ingrediënten aan bod. Bouillonblokjes van 't leven gaat over de harde kant van de realiteit, maar met een portie optimisme en een vleugje humor. De scherpe kanten zijn de kleine smaakblokjes die de levenssoep vervolledigen.