Ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen. Bij wie kan ik terecht?

Ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen. Bij wie kan ik terecht?

Er zijn verschillende antwoorden mogelijk op je vraag. Hieronder krijg je het overzicht waarmee je aan de slag kan gaan. Toch nog vragen? Contacteer dan de maatschappelijk werker.

Vrijwilliger

MS-Liga Vlaanderen zoekt permanent personen die zich in min of meerdere mate willen engageren ten aanzien van personen met MS. Het is een uitgelezen kans om jouw eigen situatie wat extra invulling en kleur te geven. Jouw actieve inzet als vrijwilliger in een provinciaal comité, binnen de Jongerenwerking (tot 35 jaar) of als vrijwilliger bij activiteiten wordt bijzonder gewaardeerd.

Zin om deel te worden van het team? Neem een kijkje op deze pagina. Vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Door hun inzet kunnen activiteiten en taken waar geen of minder geld voor is, toch doorgaan. Vrijwilligerswerk is bovendien prettig om te doen en levert vaak leuke en boeiende ervaringen op.

Vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Door hun inzet kunnen activiteiten en taken waar geen of minder geld voor is, toch doorgaan. Vrijwilligerswerk is bovendien prettig om te doen en levert vaak leuke en boeiende ervaringen op.

Organisaties zoals de MS-Liga Vlaanderen is een erkende vrijwilligersorganisatie en zijn dus verplicht om een vrijwilligersverzekering af te sluiten, zodat aansprakelijkheid voor eventuele schade aan derden niet bij de vrijwilliger ligt, maar wel bij de vrijwilligersorganisatie.

De MS-Liga Vlaanderen zal onder andere daarom een vrijwilligersovereenkomst door jou laten ondertekenen. Daarin staan alle afspraken helder en duidelijk vermeld (denk daarbij aan hoe omgaan met informatie over personen met MS).

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk ? Klik op deze link voor meer info over vrijwilligerswerk.

Sociale dienst MS-Liga Vlaanderen

Nog niet het juiste antwoord gevonden op je vraag? Heb je hulp nodig?

Neem contact op met een maatschappelijk werker van MS-Liga Vlaanderen.