Aanpassing kilometervergoeding met ingang van 1 juli 2022

Aanpassing kilometervergoeding met ingang van 1 juli 2022

Ook kilometervergoeding voor vrijwilligers

De kilometervergoeding wordt jaarlijks op 1 juli aangepast. Deze vergoeding is voor werknemers die met hun eigen wagen verplaatsingen in opdracht van de werkgever uitvoeren. Dit tarief is bovendien ook van toepassing voor vrijwilligers die zich met de eigen wagen verplaatsen voor en in opdracht van de vzw.

Door toepassing van de Wet van 23 april 2015 tot verbetering van de werkgelegenheid gebeurt de aanpassing van de kilometervergoeding vanaf 2015 door een koppeling aan de afgevlakte gezondheidsindex. Het bedrag van de kilometervergoeding voor de periode van 1 juli 2022 tot 30 juni 2023 wordt officieel vastgesteld op 0,4170 euro/kilometer. 

Zowel de verplaatsingen tussen de woonplaats van de vrijwilliger en de vzw als de verplaatsingen naar vergaderingen, wedstrijden op verplaatsing, ... komen in aanmerking voor een verplaatsingsvergoeding. Kortom, alle verplaatsingen die de vrijwilliger in het kader van het vrijwilligerswerk maakt, kunnen terugbetaald worden. In combinatie met de forfaitaire kostenvergoeding kunnen maximaal 2000 kilometer verplaatsingen terugbetaald worden.