MS-campagne 2021: niet eenvoudig, maar iedereen deed zijn uiterste best!

MS-campagne 2021: niet eenvoudig, maar iedereen deed zijn uiterste best!

Volgens jaarlijkse traditie startten we in september vorig jaar met onze MS-campagne. Van september tot en met december probeerden we zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren over MS. Dit doen we door, in heel Vlaanderen, chocolade en koekjes te verkopen. De opbrengst van deze campagne zorgt ervoor dat we personen met MS kunnen blijven (onder)steunen, begeleiden en voorzien van onze dienstverlening. Graag blikken we even terug op de campagne in 2021.   

Bedankt aan alle (ver)kopers en depothouders!

Eerst en vooral willen wij vanuit heel MS-Liga Vlaanderen alle depothouders en verkopers bedanken voor hun enorme inzet. Het was weer een onzekere periode van soms wel en dan weer niet mogen verkopen aan de uitgang van een supermarkt of bedrijf, in een woonzorgcentrum, … De veiligheidsmaatregelen in verband met corona zorgden ervoor dat geplande verkopen niet konden doorgaan. Gelukkig waren de verkopers creatief en zochten ze andere mogelijkheden, zoals groepsaankopen door bedrijven die de chocolade of koekjes als Sinterklaascadeautje aan hun personeel gaven of als attentie voor hun klanten aanboden. 

Langs deze weg willen we ook alle kopers bedanken. Dank jullie wel, want elke verkocht pakje chocolade of doosje koekjes helpt ons! 

Chocoladefabriek Galler

Verder gaan onze gedachten ook nog even uit naar Galler, de leverancier van de chocolade voor onze MS-campagne. Hun chocoladefabriek werd vorige zomer verwoest door de overstromingen in Wallonië. Na het zien van de beelden op TV waren wij even in paniek. Gelukkig kwam snel het bevrijdend telefoontje met de mededeling dat de chocolade voor onze MS-campagne veilig opgeslagen stond in een ander filiaal. 

Onze MS-campagne kreeg in 2021 dan ook een dubbel doel: 

  • Het is een belangrijke sensibiliseringsactie om de aandoening MS beter bekend te maken en om financiële middelen te verwerven om de werking van MS-Liga Vlaanderen mogelijk te maken. 
  • Door de verkoop van chocolade van Galler steunen we de heropbouw van de chocoladefabriek en kunnen hun werknemers zo snel mogelijk terug aan de slag.  

Hoeveel hebben we samen verkocht?

Ongelooflijk maar waar, de dappere vrijwilligers van onze MS-campagne brachten samen 30 492 stuks aan de man. Dit zijn 7350 stuks meer dan vorig jaar, terwijl het door de coronapandemie nog altijd moeilijk was om koekjes en chocolade te verkopen.

We merken dat de pakjes en koffertjes met chocolade een groot succes blijven. Dit jaar spraken ook de blikken dozen met afbeeldingen van René Magritte aan. Verder hadden we voor het eerst counterboxen in ons gamma. Deze display met koekjes konden we zetten op plaatsen waar we niet persoonlijk konden verkopen. In totaal werden 25 van deze displays verkocht, wat gelijkstaat aan 525 kleine doosjes koekjes van 75gr.

Ondanks het onzekere jaar dat we achter de rug hebben, kunnen we toch met een positieve kijk terugblikken op de MS-campagne in 2021. Graag geven we hieronder een overzicht van de verkochte hoeveelheden.