MS-Liga Vlaanderen verwelkomt nieuw algemeen directeur, Marleen Van De Voorde

MS-Liga Vlaanderen verwelkomt nieuw algemeen directeur, Marleen Van De Voorde

Op 20 februari 2023 is Marleen Van De Voorde gestart bij MS-Liga Vlaanderen. Zij zal huidig directeur Luc De Groote opvolgen die na 15 jaar dienst bij MS-Liga Vlaanderen op pensioen gaat. De komende weken zal Marleen volop ondergedompeld worden in de werking van MS-Liga Vlaanderen en zal er de nodige kennisoverdracht gebeuren. Vanaf begin mei neemt zij de algemene leiding over van Luc.

Marleen behaalde een master handels- en financiële wetenschappen, optierichting fiscaliteit en een postgraduaat marketingmanagement. Dit vervolledigde zij doorheen haar loopbaan met diverse andere management opleidingen waaronder het advanced management program Vlerick.  

 

Marleen Van De Voorde

Op professioneel vlak heeft ze een jarenlange ervaring in de verzekerings- en banksector en dit voornamelijk via verschillende directiefuncties bij BBL/ING. Daarnaast was ze ook docent hr-beleid en algemeen management binnen het postgraduaat programma bij Vlekho en tot voor kort bestuurder bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (nu opgegaan in Wonen in Vlaanderen).  Het voorbije jaar verdiepte ze zich in de wereld van de social profit via verschillende bestuurs- en vrijwilligersfuncties bij o.a. Demiclowns vzw en Rode Kruis afdeling Sint-Niklaas, werkt zij als vrijwillig professional bij Toolbox en is ze geëngageerd in de Cera regionale adviesraad Waasland.

Marleen wil haar ervaring en inzichten inzake visie-strategie, (change) management en begeestering van mensen, organisaties en dienstverlening voortaan heel graag inzetten bij MS-Liga Vlaanderen. Met haar passie voor de social profit en haar ruime professionele kennis is ze de geschikte persoon om ervoor te zorgen dat onze organisatie kan blijven evolueren en innoveren. Zo kunnen we verder het verschil maken voor personen met MS en hun omgeving.

Graag willen we hierbij ook afscheidnemend directeur Luc De Groote van harte bedanken. Onder zijn leiding groeide MS-Liga Vlaanderen uit tot een professionele organisatie met een duidelijke visie en strategie. Belangrijke realisaties waren o.a. zijn bijdrage aan de uitbouw van de multidisciplinaire raadplegingen in samenwerking met de ziekenhuizen, de inzet van patiënt experten en zijn niet aflatende inzet om structurele financiering te bekomen voor MS-Liga Vlaanderen.