Onderzoek: MS Toolkit

Onderzoek: MS Toolkit

Personen met MS vinden het vaak moeilijk om tijdig aan de alarmbel te trekken als zij problemen op de werkvloer ervaren. Daarom heeft Hogeschool PXL een digitale MS Toolkit uitgebouwd. Wil jij deze uittesten?

Blijven werken met MS? Ja, het kan met deze nieuwe tools!

Uit voorgaand onderzoek van Hogeschool PXL, in het kader van MS@Work, is gebleken dat personen met MS het moeilijk hebben om tijdig aan de alarmbel te trekken als zij problemen op de werkvloer ervaren. Ook kwam uit deze studie naar voor dat er te weinig kennis is over bij wie je terecht kan met je vragen of problemen over arbeid.

Daarom heeft Hogeschool PXL een digitale MS Toolkit uitgebouwd. Deze bestaat uit 2 elementen:

  1. Een screeningstool waarbij je je eigen werksituatie in kaart kan brengen. De persoon met MS krijgt een overzicht van mogelijke risicozones.
  2. Een MS Wegwijzer (www.werkenmetms.be) die jou op een snelle en gemakkelijke manier de weg wijst naar de juiste organisatie of hulpverlener voor jouw probleem of vraag rond arbeid, indien dat nodig zou zijn.

Wil jij de MS Toolkit uittesten?

Hogeschool PXL is benieuwd naar wat jij van de MS Toolkit vindt. Vind je de tools gebruiksvriendelijk, hoe tevreden ben je dat ze bestaan en wat heeft het voor jou betekend? Zij leren graag uit alle feedback om deze tools nog beter te maken.

Om deel te nemen aan het onderzoek, stuur je een mailtje naar sharona.vonck@pxl.be en dan krijg je alle instructies toegestuurd om op te starten. Aanmelden kan tot 15 juli.