Provinciale ontmoetingsdag West-Vlaanderen

Provinciale ontmoetingsdag West-Vlaanderen

Op donderdag 8 juni 2023 vond de provinciale ontmoetingsdag van West-Vlaanderen plaats. Hier volgt een kort verslag met enkele foto's van een van de deelnemers.

Op donderdag 8 juni namen we met heel wat mensen uit regio Waregem deel aan de provinciale ontmoetingsdag van West-Vlaanderen in domein De Vossenberg in Hooglede.

We werden verwelkomd door de voorzitter van onze regio en de coördinator van de provincie. De tas koffie of thee met gebak stond ons al op te wachten. Daarna was er een welkomstwoordje van coördinator Jean-Pierre Masselus en de nieuwe directeur van MS-Liga Vlaanderen, mevrouw Marleen Van De Voorde. Patricia De Groote, medeorganisator van deze dag, mocht de spreekster inleiden. Dit was niemand minder dan neurologe Melissa Cambron.

Dokter Cambron bracht een boeiende uiteenzetting over de nieuwe inzichten in verband met de oorzaken en verschillende vormen van MS, het ziekteverloop, de symptomen en medicatie. Haar motto: "Hit hard and early!" Evenzeer kwam het belang van een goede zelfzorg aan bod. Wie dokter Cambron trouwens wil volgen op Instagram, ze heeft een Instagrampagina met concrete tips and tricks, receptjes, filmpjes, ... en dit alles met een vleugje humor.

Lekker tafelen, bijpraten met bekenden en nieuwe mensen leren kennen waren de afsluiter van deze dag.

Bedankt aan de organisatie, we hebben ervan genoten!

Valerie