TEGENDRAADS, de levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes

TEGENDRAADS, de levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes

Je herinnert je vast nog wel de levensavonturen van Fernand Slagmeulders in elke editie van ons tijdschrift MS-Link in 2021 en 2022. De verhalen van auteur Edgard Eeckman vielen bij onze lezers zeker in de smaak.

De soms zeer humoristische verhalen over Fernand die zich door stil verzet losmaakt van een pijnlijk verleden en uiteindelijk zichzelf vindt, zijn nu in een boek van de persen gerold: ‘TEGENDRAADS, de levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes’. De verhalen die verschenen in MS-Link, werden door Edgard bewerkt en hij voegde extra hoofdstukken toe. Willems Uitgevers zorgde voor een harde cover en stijlvolle vormgeving. Arnout Fierens, alias Arnulf, stond in voor enkele sfeervolle tekeningen.

 

Filosoof prof Jean Paul Van Bendegem recenseerde het boek als volgt: “De standaard uitdrukking is, denk ik, ‘tranches de vie’: in dit boek wordt het leven van een zekere Fernand Slagmeulders gepresenteerd in dertig taferelen. Maar dat zou maar een povere beschrijving zijn, want de snapshots laten zich niet zomaar samenstellen tot een helder, chronologisch netjes geordend fotoboek. Het is alsof in elk fragment een andere belichting wordt gebruikt, een andere invalshoek en andere accenten worden gelegd. Slagmeulders wordt daardoor onvermijdelijk een kleurrijk figuur, enigmatisch en dus moeilijk te vatten. En tegelijkertijd zijn we allemaal ‘Fernands’ want de graad van herkenning is groot. Ergens werkt dat ongelofelijk troostend (met een vleug melancholie voor het evenwicht). Ziehier een boek dat uitnodigt, wat mij betreft, tot mijmeren over de beruchte ‘condition humaine’.”

'TEGENDRAADS, de levensavonturen van Fernand Slagmeulders in 30 tragikomische scènes' telt 154 bladzijden (ISBN 978 949 3306 318) en kan worden besteld via de boekhandel of online op https://boeken.cafe/. Info ook op www.edgard.be.

 

Voorleesmomenten

Op zaterdag 15 juli om 11 uur en dinsdag 18 juli om 17 uur leest Edgard in theater Tinnenpot in Gent fragmenten voor uit zijn fictieboek, meeslepende verhalen waarin Fernand nuchter, gevoelig en met bijtende humor zijn verleden, zijn omgeving en zichzelf analyseert. Maar zoals je van Edgard kan verwachten, is het niet zomaar een lezing. Daar zorgt onder meer muzikant Marc Borms voor die de levensavonturen van Fernand Slagmeulders verrassend kleur geeft.